Portugali

Talouskriisi ajaa prostituutioon Portugalissa

Yhä useammat yksinhuoltajaäidit ryhtyvät prostituoiduiksi talouskriisin koettelemassa Portugalissa, koska vaihtoehtona on lasten nälkä.

Nyky-Euroopassa solidaarisuus on kohtuutonta

Portugalin tukipakettia kritisoineita on syytetty solidaarisuuden puutteesta. Avun reunaehdot ovat kuitenkin aivan tuhoisat, sanoo Mika Rönkkö.

Vanhat siirtomaat nousevat Portugalin avuksi

Maailman köyhimpiin valtioihin kuuluva Itä-Timor on ilmoittanut halukkuutensa auttaa entistä emämaataan Portugalia ostamalla sen velkoja. Myös Brasilia aikoo sijoittaa Portugaliin.

Portugali: Maahanmuuttajille kiitos

Ukrainalainen työmies saa vastaanottaa kaikkien maahanmuuttajien puolesta kiitokset siitä, että hän on tullut Portugaliin. Maahanmuuttoviraston tarkoitus on tällä tavoin oikoa siirtolaisiin liittyviä vääriä käsityksiä siitä, että maahanmuuttajat varastaisivat portugalilaisten työpaikat. Viraston teettämä tilasto osoittaa, että maissa joissa on paljon siirtolaisia, on usein myös alhainen työttömyys.

Yritykset vähentää Lissabonin ruuhkia epäonnistuneet

Portugalin pääkaupungissa on tilastojen mukaan 600 000 asukasta, mutta Lissabonia ympäröivissä lähikaupungeissa asuu 1,5 miljoonaa ihmistä. Moni heistä matkustaa päivittäin pääkaupunkiin henkilöautolla. Portugalin johto on yrittänyt hillitä Lissabonin liikenteen kasvua muun muassa tiemaksuilla, mutta toimien vaikutukset ovat olleet vähäisiä - tai jopa päinvastaisia kuin toivottiin.

Portugalilaisritykset suosivat laitonta vierastyövoimaa

Portugali ryhtyi maaliskuussa säätelemään ulkomaisen työvoiman maahantuloa lupaamalla myöntää vuodeksi 8 500 työlupaa anojille, joilla on laillinen työpaikka tiedossa. Kiintiöjärjestelmä ei kuitenkaan ole onnistunut vakuuttamaan työnantajia, jotka palkkaavat edelleen laittomia maahantulijoita. Se tulee vähintään puolta halvemmaksi kuin kotimainen työvoima.

Portugalin passeja kaupataan Goassa

Muuan Portugalin valtion virkamies luuli näkevänsä näkyjä matkatessaan lentokentälle Intian länsirannikolla sijaitsevassa Goassa. Valtava ulkomainos kauppasi tien varressa Portugalin passeja. Järjestäytynyt rikollisuus on alkanut käyttää hyväkseen sääntöä, jonka mukaan ennen vuotta 1961 syntyneillä asukkailla on yhä oikeus Portugalin kansalaisuuteen.

EU-jäsenyys hyödytti vain osaa Portugalista

Euroopan unionin laajenemisen aattona Portugali tarjoaa esimerkin siitä, miten epätasaisesti jäsenyyden hyödyt voidaan jakaa. Vauraus on lisääntynyt, mutta köyhät alueet eivät siitä kostuneet.
Tilaa aihepiirin Portugali RSS-syöte