Botswana

Norsun veden äärellä.

Osa luonnonsuojelijoista epäilee Botswanan norsukuolemien virallista selitystä – Tutkinta on ollut hidasta ja huolimatonta

Botswanassa on kuollut tänä vuonna satoja norsuja. Virallinen syy on sinilevä, mutta tutkinnan läpinäkymättömyys on synnyttänyt spekulointia siitä, että hallitus yrittää peitellä jotakin kuolemiin liittyvää.
Nainen hiv-testissä Ugandassa

Hivin vastainen taistelu on kansainvälisen yhteistyön voimannäyte – ”kerrankin katsottiin yhteistä hyvää”

Vielä 2000-luvun taitteessa hiv-tartunnan saaminen Afrikassa johti suurella todennäköisyydellä kuolemaan. Nyt se on monen kohdalla hoidettavissa oleva krooninen tauti. Malawilainen hiv-aktivisti David Odali ja suomalainen lääkäri Terhi Heinäsmäki kertovat, miten tähän päästiin.
Sateenkaarilippu

Botswanassa juhlitaan transsukupuolisen miehen voittoa oikeudessa

Botswanassa määrättiin transsukupuoliselle henkilöllisyspaperit, jotka heijastavat hänen omaa sukupuoli-identiteettiään. Kyseessä on ”monumentaalinen voitto”, sanoo ihmisoikeusjärjestö.

Häpeän varjo väistyy

1960-luvulla Botswanan vammaiset sidottiin naruun, mutta nyt he ovat siirtymässä pikku hiljaa osaksi näkyvää yhteiskuntaa.

Botswanan naiset saavat oikeuden periä omaisuutta

Sukupuoleen perustuvalla syrjinnällä ei ole sijaa modernissa yhteiskunnassa, sanoo maan korkein oikeus.

Hevin suosio kasvaa Botswanassa

Viisitoista vuotta sitten vain harva botswanalainen nuori oli nähnyt sähkökitaran. Nyt metallimusiikki näkyy ja kuuluu Gaboronen yössä. Wrust-yhtye aikoo luukuttaa Botswanan maailmankartalle.

Kaivosmiehen työttömyys vie Botswanassa elannon muiltakin

Koko yhteiskunta joutuu koville Botswanassa,
kun maan taloutta pyörittävät timanttikaivokset sulkevat oviaan tai
supistavat tuotantoaan.

Botswanassa talouskasvu puree huonosti köyhyyteen

Botswana on nauttinut reippaasta talouskasvusta 20 viime vuotta. Silti on epävarmaa, onnistuuko maa puolittamaan köyhien ja nälkäisten määrän vuoteen 2015 mennessä, kuten YK:ssa asetettu tavoite edellyttäisi. Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan 1,8 miljoonan asukkaan Botswanan talous on kasvanut vuosittain keskimäärin yli seitsemän prosenttia vuodesta 1986.
Tilaa aihepiirin Botswana RSS-syöte