Azerbaidžan

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu varoittaa sotarikoksista Vuoristo-Karabahissa – Siviilialueilla taistellaan sopimuksista huolimatta

Armenian ja Azerbaidžanin väliset taistelut Vuoristo-Karabahin alueesta jatkuvat, ja iskuja on kohdistettu myös siviileihin. ”Koteja on tuhottu, kadut muutettu raunioiksi ja ihmiset pakotettu pakenemaan tai hakemaan turvaa kellareista”, sanoi YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michele Bachelet eilen.

Urheilukisoja isännöivä Azerbaidžan ei päästä ihmisoikeusjärjestöä maahan

Maan ihmisoikeustilannetta kritisoinut Amnesty International ei pääse julkaisemaan sananvapauden ja kansalaisyhteiskunnan tilaa arvioivaa raporttiaan Bakussa.

Tunnetulle ihmisoikeusaktivistille vankeutta Azerbaidžanissa

Rasul Jafarov kampanjoi maan poliittisten vankien puolesta kesäkuun European Games -yleisurheilukisojen alla.

Aktivistien ahdistelu kiihtyy Azerbaidžanissa urheilun suurtapahtuman alla

Länsimaisesta imagostaan tarkan maan johto haluaa, että ensimmäiset yleiseurooppalaiset urheilukisat sujuvat häiriöttä, arvioi Amnestyn asiantuntija.

Ei kenenkään maa

Raha voisi ratkaista Nagorno-Karabakhin jäätyneen konfliktin, mutta tällä hetkellä näköpiirissä ei ole sen paremmin rauhaa kuin sotaakaan, kirjoittaa Alviina Alametsä.

Azerbaidžan pidättää toisinajattelijoita kritiikistä huolimatta

Maa otti Euroopan neuvoston ministerikomitean vetovastuun toukokuussa, mutta se ei ole hillinnyt ihmisoikeusloukkauksia.
Tilaa aihepiirin Azerbaidžan RSS-syöte