Valokuvanäyttelyssä Sambian nuoret | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Valokuvanäyttelyssä Sambian nuoret

Taksvärkin valokuvanäyttely esittelee, kuinka sambialaisten nuorisoneuvostojen jäsenet muuttavat asenteita käsittelemällä yhteisöihinsä ja nuoriin vaikuttavia ongelmia.

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely kertoo, kuinka nuoret toimivat yhdenvertaisuuden puolesta Sambiassa. Näyttely aloittaa Suomen kiertueensa tällä viikolla Jyväskylästä.

“Sinulla on oikeus tehdä mitä haluat ja olla kuka haluat”, sanoo Hope, 15, joka ei enää arastele kertoa mielipidettään. Sambialainen Hope on yksi niistä nuorista, joka kertoo Taksvärkki ry:n Ole rohkea -näyttelyssä, kuinka nuorten arjessa läsnä olevaan syrjintään voi puuttua.
 
Valokuvanäyttely esittelee, kuinka sambialaisten nuorisoneuvostojen jäsenet muuttavat asenteita käsittelemällä yhteisöihinsä ja nuoriin vaikuttavia ongelmia, kuten sukupuoleen ja taustaan perustuva syrjintä, teiniraskaudet ja koulunkäynnin esteet.

“Jos joku kohtaa väkivaltaa tai häirintää sukupuolensa perusteella eikä tiedä mitä tehdä, me autamme. Kerromme mitä tehdä ja mistä saa apua”, kertoo Isaac, 18, esimerkin nuorisoneuvoston jäsenten työstä.

Valokuvanäyttely on osa lukuvuoden 2018–2019 Taksvärkki-kampanjaa ja -keräystä, jossa suomalaiset nuoret tukevat nuoria Sambiassa. Periaatteena on nuorelta nuorelle.

“On inspiroivaa nähdä, miten sambialaiset nuoret rohkeasti tarttuvat ja vaikuttavat kohtaamiinsa epäkohtiin, kuten syrjintään. Esimerkillään he rohkaisevat myös ikätovereitaan ympäri maailmaa edistämään yhdenvertaisuutta”, kuvaa Taksvärkin Jyväskylän aluekoordinaattorina toimiva Salla Kuosmanen valokuvanäyttelyn merkitystä.

Valokuvanäyttely on 3.9.2018 lähtien aukioloaikojen puitteissa nähtävillä seuraavissa paikoissa: Vaajakosken kirjasto (viikko 36), Kansalaistoiminnankeskus Matara (vk 37), Huhtasuon nuorisotila Perttula (vk 38), Säynätsalon nuorisotila Pelisilmä (vk 39) ja Pääkirjasto lastenosasto (vk 40–41).

Koulut ja oppilaitokset voivat ilmoittautua mukaan Taksvärkki-keräykseen ja tilata lapsen oikeuksiin liittyviä kouluvierailuja ja työpajoja täällä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia