Kampanjat

Vaikuta!-menetelmä vastaa opetussuunnitelman haasteisiin

Taksvärkki ry tarjoaa koulujen käyttöön välineitä nuorten näköiseen vaikuttamistyöhön ja aktiiviseen kansalaisuuteen kannustamiseen.

Taksvärkin vapaaehtoiset kansainvälisyyskouluttajat kokoontuivat vuoden alussa Helsinkiin tutustumaan Vaikuta!-menetelmään. Ohjaajakoulutus, jossa menetelmää kokeiltiin käytännössä, osoittautui innostavaksi ja ryhmähenkeä vahvistavaksi kokemukseksi.

Nyt koulutettuja Taksvärkin vapaaehtoisia voi tilata maksutta ohjaamaan Vaikuta!-työpajan kouluihin ympäri Suomea. Työpaja taipuu lukuisiin oppiaineisiin, ja se tukee uuden opetussuunnitelman laaja-alaisten osaamiskokonaisuuksien toteutusta. Menetelmä tukee nuorten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi ja innostaa tarttumaan toimeen asioiden muuttamiseksi.

Kriittiseen pedagogiikkaan perustuvassa Taksvärkin kehittämässä vaikuttamistyöpajassa opettaja tai ohjaaja johdattaa nuorten ryhmän prosessiin, jossa tartutaan yhdessä valittuun ongelmaan ja toimitaan sen ratkomiseksi. Osiin pilkkomalla ongelma muuttuu pienemmäksi ja helpommin lähestyttäväksi.Oppilaskunnan hallituksessa voidaan esimerkiksi pohtia, miten kouluviihtyvyyttä voisi parantaa. Toteutus voi olla radiospotti, seinämaalaus tai esimerkiksi kuvateatteri. Yhteistä on, että ongelmasta tiedotetaan ja viesti saadaan kuuluville tai näkyville myös lähiympäristöön.

Menetelmä sopii erityisesti yläkouluun ja toisen asteen oppilaitoksiin. Vaikuta!-ohjaajan opas on myös tarjolla verkossa: http://www.taksvarkki.fi/tv/wp-content/uploads/2011/07/vaikuta-opas-nettiversio.pdf.

Kampanjat

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.