Kampanjat

Suomelta 32 miljoonaa euroa kriisitilanteiden ruokaturvallisuuden parantamiseen

Suomi tukee Maailman ruokaohjelma World Food Programmea (WFP) 32 miljoonan euron yleistuella vuosina 2018–2021.

”Nälkää näkevien määrä maailmassa on valitettavasti taas kääntynyt nousuun pitkittyneiden konfliktien ja ilmastonmuutoksen takia. WFP:llä on keskeinen rooli taistelussa nälkää vastaan. Monivuotisen yleistuen avulla järjestö pystyy oikea-aikaisemmin ja kustannustehokkaammin suunnittelemaan toimintaansa”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

YK:n alaisuudessa toimiva WFP on maailman suurimpia humanitaarisia järjestöjä, joka avustaa noin 80 miljoonaa ihmistä noin 80 maassa vuosittain. WFP:llä on yli 14 000 työntekijää, joista 90 prosenttia työskentelee avunsaajamaissa.

WFP toimittaa ruoka-apua hätätilanteisiin ja keskittyy kehitysyhteistyössä ravitsemukseen, erityisesti äideille ja lapsille. Ravitsemukseen kiinnitetään ohjelmissa huomiota jo raskausaikana ja kahden vuoden ikään asti, ja myöhemmin erityisesti kouluaterioiden kautta. WFP on toteuttanut ruokaohjelmia kouluissa ympäri maailman jo 50 vuoden ajan.

Ulkoministeriö

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.