Kampanjat

Kirkon Ulkomaanavulta tukea Myanmariin Rakhinen kriisistä kärsiville

Varoilla hankitaan ruokaa, välttämättömyystarvikkeita ja koulutarvikepakkauksia sekä mahdollistetaan psykososiaalisen tuen antamista.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) antaa 50 000 euroa hätäapua Myanmarin Rakhinen väkivaltaa paenneille.

Väkivaltainen konflikti on eskaloitunut Rakhinen osavaltiossa Myanmarissa sen jälkeen, kun väkivaltaisuudet puhkesivat uudelleen kaksi viikkoa sitten. YK:n mukaan 126 000 ihmistä on paennut naapurivaltioon Bangladeshiin. Arviolta 400 000 on konfliktin keskellä Rakhinessa, ja pakolaisleirit ovat ääriään myöten täynnä.

Turvaa hakevat ihmiset joutuvat yöpymään aiemmin paenneiden luona, kouluissa ja taivaan alla. He ovat väsyneitä ja nälkäisiä, monet tarvitsisivat lääkärin apua.

KUA:n avustusvarat kanavoidaan Rakhinessa toimivan paikallisen kumppanin Myanmarin Luterilaisen maailmanliiton kautta. Varoilla hankitaan ruokaa, välttämättömyystarvikkeita ja koulutarvikepakkauksia sekä mahdollistetaan psykososiaalisen tuen antamista. Avustustyö toteutetaan ulkoministeriön tuella.

Kirkon Ulkomaanapu

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.