Kampanjat

Ihmiskaupan uhrien auttaminen jatkuu Pro-tukipisteellä

Pro-tukipiste tukee ihmiskaupparikoksen uhriksi joutuneita asiakkaitaan.
Vuonna 2007 käynnistynyt ihmiskaupan vastainen Iris-työ jatkuu Pro-tukipisteellä Raha-automaattiyhdistyksen jatkorahoituksen turvin. Pro-tukipiste tekee ihmiskaupan uhrien tunnistamistyötä ja tukee ihmiskaupparikosten uhriksi joutuneita asiakkaitaan osana perustyötään palveluyksiköissä Helsingissä, Tampereella ja kuluvan vuoden aikana avattavassa Turun yksikössä.

Pro-tukipisteen ja kansalaisjärjestökentän ihmiskaupan uhrien tunnistamis- ja tukityön vaikuttavuutta ja osaamista pystytään nyt kehittämään myös EU:n kansallisen Sisäisen turvallisuuden rahaston tuella: Pro-tukipiste sai rahoitusta kaksivuotiselle Askelmerkkejä dialogiseen tunnistamiseen -hankkeelle. Hankkeessa kehitetään erityisesti järjestötyöhön soveltuvia tunnistamisen ja puheeksiottamisen työkaluja.

Pro-tukipiste tunnistaa ja tukee työssään erityisesti seksuaalisen hyväksikäytön tarkoituksiin tapahtuvassa ihmiskaupassa uhriutuneita ihmisiä. Vuonna 2015 Pro-tukipisteen palveluissa tuettiin yhdeksäätoista mahdolliseksi ihmiskaupan uhriksi tunnistettua täysi-ikäistä naista. Ihmiskaupparikoksissa uhriutuneille tarjotaan Pro-tukipisteellä esimerkiksi oikeudellista neuvontaa ja keskusteluapua, tukea terveys- ja sosiaalipalveluiden käyttämisessä sekä apua arkielämässä pärjäämiseen. Pro-tukipisteen apu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kampanjat Pro-tukipiste ry

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.