Kampanjat

Hyvinvointivaltio iskee takaisin uutuuskirjassa

Hyvinvointivaltion kehitys pysähtyi vuosikymmeniä sitten, sanovat Antti Jauhiainen ja Joona-Hermanni Mäkinen uudessa kirjassa.

Antti Jauhiaisen ja Joona-Hermanni Mäkisen kirja Hyvinvointivaltion vastaisku julkistetaan tiistaina 31.10. kello 16.30 Kaisa-talon Kirja & kahvi -kahvilassa (Vuorikatu 7, Helsinki).

Antti Jauhiaisen ja Joona-Hermanni Mäkisen mielestä hyvinvointivaltion kehitys pysähtyi vuosikymmeniä sitten. Menestyksekäs malli on uhattuna. On aika viedä hyvinvointivaltio pidemmälle kuin koskaan aiemmin.

Hyvinvointivaltion vastaiskuun on haastateltu yhdysvaltalaisia talouden ja politiikan asiantuntijoita ja siinä hahmotellaan Suomelle radikaalisti uutta suuntaa. Miksi maailmanluokan saavutuksia ei viedä entistä pidemmälle, vaan pikemminkin niitä ajetaan alas? Mitä parannuksia Noam Chomsky tekisi Suomen hyvinvointivaltioon? Miten sosiologi Juliet Schor murtaisi haitallisen kulutuskulttuurin?

Antti Jauhiainen (twitter.com/anttiveikko) ja Joona-Hermanni Mäkinen (twitter.com/joonahermanni) ovat Parecon Finlandin perustajia. He ovat kirjoittaneet muun muassa New York Timesiin ja Jacobin Magazineen. Joona-Hermanni Mäkinen aloittaa Ylen kolumnistina marraskuussa.

Vieraskynä New York Timesissa (New York Times 20.7.2017) https://www.nytimes.com/2017/07/20/opinion/finland-universal-basic-income.html

Antti Jauhiaisen henkilökuva Helsingin Sanomissa (HS 7.8.2017) https://www.hs.fi/talous/art-2000005316667.html

Suomen Rauhanpuolustajat

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.