Kampanjat

Euroopan neuvosto palkitsee Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpulan

Euroopan neuvoston North-South -palkinto on myönnetty Suomen Punaisen Ristin pääsihteerille Kristiina Kumpulalle.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula saa tänä keväänä Euroopan neuvoston North-South -palkinnon. Kumpulan valintaa on perusteltu hänen esimerkillisellä toiminnallaan kansainvälisen solidaarisuuden ja kulttuurien välisen yhteistyön edistäjänä.

Palkinnon myöntää pohjoisen ja etelän yhteistyötä edistävä North-South Center. Palkinto annetaan vuosittain kahdelle henkilölle, jotka ovat edistäneet globaalia solidaarisuutta ja demokratiaa. Kumpulan lisäksi palkinnon saa tänä vuonna Kenian Punaisen Ristin johtaja Abbas Gullet.

Kumpula on aktiivinen toimija niin kotimaassaan kuin maailmalla

Kumpula saa arvostusta siitä, että hän on edistänyt voimakkaasti sosiaalisia oikeuksia Suomessa ja maailmalla. Etenkin kulttuurien välinen yhteistyö ja sen kehittäminen itäisessä Afrikassa on saanut Kumpulalta paljon tukea. Reiluun kumppanuuteen perustuvan yhteistyön osapuolina ovat kansalliset Punaiset Ristit, esimerkiksi Suomen Punainen Risti ja Somalian Punainen Puolikuu.  Kiitosta Kumpulan johtamalle Suomen Punaiselle Ristille tulee turvapaikanhakijoiden inhimillisestä kohtelusta.

Kumpula aloitti uransa Suomen Punaisessa Ristissä kansainvälisyyskasvatussihteerinä vuonna 1987 ja on sen jälkeen toiminut muun muassa järjestöpäällikkönä sekä ohjelmajohtajana. Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien.

Kumpula on mukana useissa luottamustoimissa. Hän on toiminut mm. kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) puheenjohtajana vuodesta 2017 lähtien ja Suomen sosiaali ja terveys SOSTE ry:n valtuuston puheenjohtajana 2012–2018.

Kristiina Kumpula ja Abbas Gullet vastaanottavat palkinnon Lissabonissa Portugalissa 7.5.2018 kello 11 paikallista aikaa.

Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.