YK-liiton uusi podcast-sarja seuraa YK:n ihmisoikeusneuvoston työtä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK-liiton uusi podcast-sarja seuraa YK:n ihmisoikeusneuvoston työtä

Suomi toimii Genevessä kokoontuvan YK:n ihmisoikeusneuvoston jäsenenä vuosina 2022–2024. Uudessa podcast-sarjassa seurataan neuvoston työtä ja tarkastellaan Suomen jäsenkauden tavoitteita ja tuloksia.

Suomen YK-liiton uusi podcast-sarja Suomi YK:n ihmisoikeusneuvostossa seuraa 47 valtiosta koostuvan, YK:n tärkeimmän ihmisoikeuselimen työtä. Sarjan jaksoissa pureudutaan ihmisoikeusneuvoston eri toimielinten työhön ja tarkastellaan Suomen kolmivuotisen jäsenyyskauden tavoitteita ja tuloksia.

Suomi YK:n ihmisoikeusneuvostossa -podcastin mainosbanneri.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa ulkoministeriön ihmisoikeusneuvostotiimin vetäjä Ann-Mari Fröberg sekä Suomen YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko ja viestintävastaava Bruno Jäntti keskustelevat YK:n ihmisoikeusneuvoston työn erilaisista muodoista ja osasista, joita ovat mm. jäsenmaiden vertaileva raportointi (Universal Periodic Review, UPR) ja riippumaton temaattinen eritysraportointi.

"Neuvostossa Suomen rooli on tärkeä siinä, että voimme nyt olla mukana päätöksenteossa ja äänestää merkittävistä ihmisoikeuskysymyksistä", sanoo ulkoministeriön ihmisoikeusneuvostotiimin vetäjä Ann-Mari Fröberg.

Miten YK:n ihmisoikeusneuvosto työskentelee?
Mitä neuvostossa tehdään?
Miksi neuvostossa on mukana ihmisoikeuksia loukkaavia maita?

Kuuntele ensimmäinen jakso Neuvoston työ ja tarkoitus Soundcloudista. Kuunteluaika 12 min.

Uuden podcastin ensimmäinen jakso, Neuvoston työ ja tarkoitus tarjoaa kuuntelijalle erinomaisen yleiskatsauksen siitä, mitä YK:n ihmisoikeusneuvosto konkreettisesti tekee.

Neuvosto kokoontuu sääntömääräisiin kokousistuntoihin kolme kertaa vuodessa, yhteensä noin 12 viikkoa vuodessa. Tämän lisäksi neuvoston jäsenet kokoontuvat erilaisiin työryhmiin, joissa mm. tarkastellaan maakohtaisia ihmisoikeustilanteita. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu antaa jokaisessa istunnossa katsauksensa neuvoston jäsenmaille ja kertoo näkemyksensä ihmisoikeuksien edistämisestä ja suojelemisesta." alustaa Fröberg.

Alkuvuoden ensimmäisellä, helmikuusta huhtikuuhun kestäneellä 49. istuntokaudella neuvosto käsitteli muun muassa ihmisoikeuksien valtavirtaistamista kaikkialla YK-järjestelmässä, pandemian vaikutuksia ihmisoikeuksiin sekä erinäisten maiden ihmisoikeuksien maatilanteesta. Lisäksi neuvosto käsitteli kiireellisesti Ukrainan kriisiä ja järjesti erityisistunnon maan pahenevasta ihmisoikeustilanteesta Venäjän hyökkäyksen seurauksena.

Seuraavassa podcast-jaksossa arvioidaan kevään istuntokauden tuloksia ja sitä, miten Venäjän käynnistämä hyökkäyssota on heijastunut ihmisoikeusneuvoston työskentelyyn.

Podcast on tuotettu ulkoministeriön Euroopa-tiedotustuella. Tekninen tuottaja on Sisältöpalvelu Fabuloso.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia