Rauhanliitto ulkoministeri Blinkenille: suomalaisten enemmistö ei ole hakemassa Nato-jäsenyyttä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhanliitto ulkoministeri Blinkenille: suomalaisten enemmistö ei ole hakemassa Nato-jäsenyyttä

Suomen Rauhanliitto on lähettänyt lyhyen kirjeen Yhdysvaltojen ulkoministeri Anthony Blinkenille ja kertonut, että suomalaisten enemmistö ei kannata Natoon liittymistä, tai sotilaallista liittoutumista ylipäätänsä.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTSn viimeisimmänkin (joulukuu 2021) tutkimuksen mukaan 53 % oli sitä mieltä, että pitää pysyä liittoutumattomana ja 51 % ettei Natoon pidä liittyä.  Vain neljännes eli 25 prosenttia suhtautui ylipäänsä myönteisesti Natoon liittymisen suhteen. Samoja kysymyksiä on liittoutumisen kannattamisesta kysytty säännöllisillä tutkimuksilla vuodesta 1996 alkaen ja kertaakaan ei ole enemmistö kannattanut Suomen sotilaallista liittoutumista.

Natossakin jäsenmaiden kansalaisten tuki Nato jäsenyydelle on keskeinen kriteeri ja arvo, ja myös siksi Rauhanliitto halusi informoida ulkoministeriä suomalaisten kannoista asiassa.

Kommentit

Lähettänyt Nyky Vanhanen (ei varmistettu) 14.4.2022 - 21:51

Onko Rauhanliitto lähettänyt uuden kirjeen Blinkenille?
Korjauksen edelliseen 14.1.2022 lähetettyyn, että suomalaisten kanta Natoon liittymisestä on muuttunut ja kannatus on 14.4. n. 68 prosenttia. Suomen kansalaiset haluavat Natoon ja turvatakuun siitä, että jos Suomeen kohdistuu sotilaallinen voimankäyttö, niin saamme tarvittaessa apuvoimia. Ukraina on näyttänyt meille Venäjän todelliset tarkoitukset ja ne eivät suinkaan ole rauhantahtoisia, joten sinisilmäisyyteen ei ole enää aihetta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia