Tarja Cronberg

Lasten siluetti ja metalliromua

Mikä on asevalvonnan tulevaisuus?

Asevalvonta on tärkeää aseiden vähentämisen kannalta mutta myös siksi, että toisiaan vastustavat tahot kohtaavat. Se, ettei asevarusteluun liittyvistä kysymyksistä enää keskustella yhdessä saman pöydän ääressä, lisää konfliktin riskiä, kirjoittaa Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg.

Kuka pelkää Pohjois-Koreaa?

Vaikka ydinaseetonta maailmaa ei heti olekaan näköpiirissä, on sen oltava mahdollinen, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Nurkkaan ajettu rotta hyppää

Ukrainan konfliktissa Venäjä on ottanut ydinaseuhan käyttöön osoituksena voimasta tilanteessa, jossa maan talous on länsimaisten sanktioiden kohteena ja kauppasuhteet Eurooppaan romuttumassa.

Ydinaseriisunnan uusi kehys

Ydinasevaltiot ovat vastustaneet keskustelua inhimillisistä seurauksista peläten sen vaikutusta kansalaisten mielipiteisiin, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Näkökulma: Suomi voisi olla johtava ydinaseriisunnan edistäjä

Ydinasepolitiikkaan liittyvien kysymysten laajeneminen tuntuu jääneen huomaamatta, kun on pohdittu Suomen kansainvälisen profiilin luomista, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Kommentti: Nykyinen pakotepolitiikka ei saa Irania oikeille raiteille

Iraniin kohdistetut pakotteet rokottavat pahasti Iranin keskiluokkaa ja reaktioilla voi olla globaaleja seurauksia, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Näkökulma: Kohteena Teheran

Maat, jotka ovat täysin eristyksissä muusta maailmasta, ovat juuri niitä, jotka kehittävät ydinaseita, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Ahneus on hyvä - suurvallan syntytuskat

Valtavasta köyhyydestä huolimatta suuri osa Intian BKT:sta menee varusteluun ja armeijan ylläpitoon, kirjoittaa Tarja Cronberg.

Ohjukset eivät uhkaa Eurooppaa

Nato säilyttää ydinaseet niin kauan kuin niitä on ja rakentaa Yhdysvaltojen ohjuspuolustuksen aukot kattavan jäsenmaasa suojaavan ohjuspuolustukseen, vaikka suurin uhka Euroopalle on itse ohjuspuol
Tilaa aihepiirin Tarja Cronberg RSS-syöte