KEHYS ry

Kansalaisjärjestöt vaativat 60-vuotiaalta Euroopan unionilta oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta

Rooman sopimuksen allekirjoittamisen ja Euroopan yhteisön perustamisen 60-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 25. maaliskuuta Roomassa. Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys vaatii yhdessä yli 240 eurooppalaisen kansalaisjärjestön kanssa EU-johtajia puolustamaan oikeudenmukaista, kestävää, demokraattista ja avointa Eurooppaa.

Haku taideprojekteille!

Kehys ry etsii taideprojekti-ideoita toteutettavaksi Maailma kylässä -festivaaleilla.

Vuonna 2015 vietetään kehitysyhteistyön eurooppalaista teemavuotta

Vuoden tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta kehityskysymyksistä ja herättää ihmisiä pohtimaan globaalia vastuuta ja vastavuoroisuutta.

Vuonna 2015 vietetään kehitysyhteistyön eurooppalaista teemavuotta

Vuosi 2015 on nimetty kehitysyhteistyön eurooppalaiseksi teemavuodeksi. Kehys toteuttaa teemavuoden kampanjan ja kutsuu mukaan jäsenjärjestönsä ja muut kiinnostuneet.

Uudet suomalaismepit kannattavat globaalia oikeudenmukaisuutta

Kehyksen vaalikoneeseen vastanneet uudet europarlamentaarikot ovat sitä mieltä, että köyhyyden vähentäminen kehitysmaissa on hyödyksi myös eurooppalaisille.

Kolkuta EU:n globaalia omaatuntoa!

Kehys ry:n toteuttamalla Globaaliomatunto.eu-sivustolla voi allekirjoittaa vetoomuksen, jossa muistutetaan tulevia suomalaisia europarlamentaarikkoja EU:n vastuusta ja kehitysmaiden näkökulman huomioon ottamisesta.

Kehitysyhteistyöjärjestöt tekevät yhteistyötä Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella

Kampanjan tavoitteena on johdonmukaisempi EU-politiikka. Politiikkajohdonmukaisuutta käsitellään erityisesti kauppa-, turvallisuus-, ympäristö-, HIV/AIDS- sekä siirtolaisuuspolitiikan näkökulmista ja sitä koordinoi Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys KEHYS ry.

EU:n kehityspolitiikan tavoitteita ei saa alistaa kauppa- tai turvallisuuspolitiikalle

Suomalaiset järjestöt vaativat yhteisellä puheenjohtajuuskauden kampanjallaan johdonmukaista kehityspolitiikkaa. Kehitystavoitteet tulisi entistä tehokkaammin integroida EU:n ulko- ja sisäpolitiikkoihin.

Järjestöt kritisoivat EU-jäsenmaita kehitysavun määrän liioittelusta

Eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen kokoaman raportin mukaan viime vuonna lähes kolmannes EU-maiden kehitysyhteistyörahoituksesta ei todellisuudessa kohdistunut köyhyyden vähentämiseen. Myös Suomi on paisutellut kehitysapunsa määrää.

Parlamentilta positiivinen viesti kehitysmaille

Parlamentti haluaa jakaa kehitysyhteistyön ja taloudellisen yhteistyön instrumentin kahtia komission alkuperäisen ehdotuksen vastaisesti. Eurooppalaiset kansalaisjärjestöt ovat tyytyväisiä parlamentin päätökseen. Heidän mukaansa erillinen instrumentti on välttämätön toimivan kehitysyhteistyön kannalta.
Tilaa aihepiirin KEHYS ry RSS-syöte