Blogit

Vartalon rauhansopimus

Seventeen-lehti ei luovu photoshoppauksesta.

14-vuotias Julia Bluhm Yhdysvalloista vetosi huhtikuussa nuorten tyttöjen keskuudessa suosittuun lehteen nimeltä Seventeen, jotta se lopettaisi kuvankäsittelyohjelma Photoshopin ylenmääräisen käytön. Bluhm ei yhdistänyt lehdessä näkyviä tyttöjä tavallisiin, kadulla vastaantuleviin tyttöihin.

Adressin allekirjoitti netissä yli 84 000 ihmistä, ja Bluhm pääsi tapaamaan lehden päätoimittajan Ann Shoketin. Tapaus sai paljon julkisuutta, muun muassa The New York Times ja Nightline-ohjelma uutisoivat aiheesta.

Muuttuiko mikään?

Seventeen-lehti julkaisee elokuun numerossaan niin kutsutun vartalon rauhansopimuksen, jossa se ei suostu luopumaan kuvien muokkaamisesta, mutta toteaa kunnioittavansa kaikenlaista kauneutta sivuillaan. Ei mitään kovin mullistavaa siis.

Naisten ja nuorten lehdet häivyttävät tunnetusti kuvistaan kaikkea muutamasta kilosta jopa ihonväriin kuten L'oreal teki vuonna 2008 laulaja Beyoncen kohdalla.

YLE uutisoi eilen, että vaikka syömishäiriöt ovat yleensä teinityttöjen vitsaus, jopa alle 10-vuotiaiden lasten vanhemmilta tulee syömishäiriöklinikoille yhteydenottoja.

Beyonce on uuden albuminsa promokuvissa jälleen photoshopattu todellisuutta valkoihoisemmaksi. Jotta oppisimme olemaan armollisempia itseämme ja toisiamme kohtaan, on paitsi lehtien, myös valokeilassa olevien nuorten naisten, näytettävä mallia.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.