Blogit

Simppelisti kehitysavusta

Kannattaisivatko ihmiset kehitysapua enemmän, jos he tietäisivät siitä enemmän?

"Meillä on riittävästi ongelmia itsellämmekin." "Rahaa pitäisi käyttää mieluummin täällä."

Siinä perinteisemmät kommentit siihen, miksi kehitysapuun ei pitäisi käyttää ainakaan enempää valtion rahaa. Samat argumentit kuullaan myös ONE-järjestön videossa, joka tehtiin muistuttamaan Ison-Britannian päättäjiä lupauksesta nostaa kehitysavun osuus bruttokansantulosta 0,7 prosenttiin.

Gallup-tyyliin tehty video paljastaa mielenkiintoisia asioita. Brittiläiset kadunmiehet pitävät kehitysapurahoja liian suurina. Ei ihme, sillä he kuvittelevat, että valtio käyttää kehitysapuun jopa 20 prosenttia bruttokansantulosta. Kun he kuulevat, että osuus on alle 0,7 prosenttia ja että rahoilla on pelastettu miljoonia ihmishenkiä, mielipiteet kehitysavustakin muuttuvat.

Suomessa kehitysavusta ja sen vaikutuksista viestitään suhteellisen laajasti, ja viimeisimmän kyselyn mukaan kehitysyhteistyötä myös kannatetaan. Silti olisi mielenkiintoista kuulla, onko suomalaisilla sama kuva kehitysyhteistyörahojen määrästä. Muuttuisivatko kovimpienkin vastustajien mielipiteet, jos heille annettaisiin selkeitä lukuja siitä, mitä ja millä rahalla kehitysyhteistyössä saadaan aikaiseksi?

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.