Blogit

Shell Nigeriassa: Worse than Bad

Shell auttaa nigerialaisia selviämään öljytuhojen keskellä älypuhelinsovelluksella. Todellisuudessa kyseessä on Maan ystävien satiirinen videokampanja.

Yli 50 vuotta Nigeriassa öljyä porannut Shell on laajentamassa toimintaansa pohjoisille napa-alueille. Arktisen alueen poraukset ovat vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi riskialttiita. Jopa niin suuressa määrin, että pankit ja sijoittajat kieltäytyvät rahoituksesta.

Shellin tavoite arktisten öljykenttien hyödyntämisestä ei myöskään herätä luottamusta, kun tiedetään, millaisia ongelmia Nigeriassa on ollut ja yhä on.

Hollannin Maan ystävät on käynnistänyt satiirisen videokampanjan. YouTubessa julkaistussa kampanjan avausvideossa monikansallisen yhtiön "julkisivujohtaja" kertoo, kuinka Shellin uusi "Live with it! iPhone app" kohentaa nigerialaisten elämänlaatua.

"Julkisivujohtajaa" esittää yhdysvaltalainen näyttelijä David Rasche.

Kolikon toinen puoli, Shellin öljynporauksen todellisuus Nigeriassa, paljastuu "julkisivujohtajan" esityksen päätteeksi.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.