Blogit

Shell käräjille Greenpeacea vastaan

Shell vaatii, ettei yksikään Greenpeacen jäsen saa tulla puolta kilometriä lähemmäksi yhtiön omaisuutta.

Ympäristöjärjestöt ovat kritisoineet öljy-yhtiöiden koeporauksia arktisella alueella, koska porausten ympäristöriskin ovat suuret. Mahdollisen öljyvuodon seuraukset ympäristölle olisivat katastrofaaliset.

Erityisesti ympäristöjärjestöjen hampaissa on ollut Alaskan vesillä porannut Shell.

Nyt Shell on haastanut Greenpeacen oikeuteen, jotta järjestö ei enää pystyisi haittaamaan yhtiön porauksia Alaskan vesillä.

Yle Uutisten mukaan "Shell haluaa oikeudelta tuomion, jossa Greenpeacen jäseniä kiellettäisiin miljoonan euron sakon uhalla tulemasta puolta kilometriä lähemmäksi Shellin omaisuutta".

On vaikea kuvitella, että oikeus päättäisi Shellin tahdon mukaisesti. Mitkään poliisivoimat eivät nimittäin riittäisi valvomaan, tuleeko joku Greenpeacen puolen kilometrin etäisyydelle Shellin huoltoasemasta.

Eikä Shellin vaatimus muutoinkaan ole sopusoinnussa avoimen yhteiskunnan ja sananvapauden periaatteiden kanssa.

On hyvä muistaa, että sananvapaus oli keskeinen argumentti, kun tekijänoikeuksia valvova YK-järjestö WIPO hylkäsi Neste Oilin valituksen Greenpeacen Nestespoil-kampanjasivustosta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.