Blogit

Samaan aikaan lähellä ja kaukana

Israelilainen naisryhmä Lo Metsaytot kieltäytyy noudattamasta lakeja, jotka erottavat israelilaiset ja palestiinalaiset toisistaan.

Israel ja Palestiina ovat vieri vieressä maantieteellisesti pienellä alueella. Samaan aikaan ne kuitenkin ovat kaukana toisistaan. Lisäksi alueiden erottamista on pyritty vahvistamaan muun muassa rajamuurilla ja palestiinalaisille asetetuilla liikkumisrajoituksilla.

Israelin halu eristää palestiinalaiset omalle alueelleen on johtanut siihen, että meille aivan arkipäiväisetkin asiat, kuten tapaamiset puistossa, ovat mahdottomia. Tai täsmällisemmin, ne ovat mahdollisia vain toiselle osapuolelle, israelilaisille.

Kaikki israelilaiset eivät kuitenkaan halua kiltisti noudattaa lakeja ja säännöksiä, jotka pakottavat kansallisuudet erilläänoloon. Yksi erilläänolon kyseenalaistava ryhmä on Lo Metsaytot, tottelemattomat naiset. Se on naisryhmä, joka vastustaa hallituksen palestiinalaisille asettamia liikkumisrajoituksia.

Vastustaminen tapahtuu esimerkiksi järjestämällä puistoissa "laittomia" tapaamisia, joihin osallistuu sekä israelilaisia että palestiinalaisia naisia ja lapsia. Lo Metsaytot on myös "salakuljettanut" palestiinalaisia naisia Länsirannalta Tel Aviviin meren rannalle.

Ryhmän ensimmäisiin tapaamisiin osallistui 17 naista, nyt heitä on noin 70.

Israel Social TV kertoi viime vuonna ensimmäisen kerran Lo Metsaytot -ryhmästä. Nyt julkaistulla videolla ryhmän naiset kertovat, miksi he eivät halua totella.


More at The Real News

 

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.