Blogit

Pastorin homopuhe sai yllättävän käänteen

Missourilaisen pastori Phil Snyderin puheet oli monen mielestä varmasti kuultu jo monta kertaa. Ja niin ne totta tosiaan olikin.

"Täsmällisen Raamatun lukemisen pitäisi tehdä selväksi, että homojen oikeudet ovat Jumalan sanan vastaisia", pastori Phil Snider aloitti puheensa homojen oikeksia käsittelvästä lakialoitteesta Springfieldissä.

Snider jatkaa homovastaista litaniaansa puolustaen kristillisiä arvoja ja Raamatun sanaa. "Kaupunkimme on suurimmassa vaarassa, kuin missä se koskaan historiansa aikana ollut, hän lataa.

Ei ehkä kovin epätyypillisiä sanoja konservatiivipapin suusta.

Sitten, lähes kaksi minuuttia saarnattuaan homojen uhkasta kaupungille, tulee mielenkiintoinen käänne ja koko puheen juju. Snyder alkaa puhua rotuerottelun oikeutuksesta Raamatussa, mutta keskeyttääkin äkkiä puheensa. Hän pyytää kuulijoilta anteeksi ja sanoo ottaneensa mukaan väärät muistiinpanot. Koko tähän astinen puhe olikin peräisin 1950- ja 1960-lukujen rotuerottelua tukevista puheista.

"Viimeaikaiset argumentit, joita olen kuullut Springfieldissä taisivat kuulostaa niin samanlaisille, että sekoitin ne", Snyder selittää muistiinpanojen "sekaannusta".

Pastorin nokkela puhe pyrki tuomaan keskustelun homojen oikeksista tähän päivään. Youtubessa sitä onkin katsottu jo yli kolme miljoonaa kertaa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.