Blogit

Palestiinalaisten ja israelilaisten vetoomus: Me emme halua teitä tänne

Palestiinalaisten ja israelilaisten kuolleiden omaisten järjestö ei halua enää lisää jäseniä.

Kaksitoista ihmistä, kaksi kieltä, kaikilla sama viesti: me emme halua teitä tänne. Kyseessä ei ole maahanmuuttovastaisen populistipuolueen kampanjavideo, vaan palestiinalaisten ja israelilaisten yhteinen järjestö Palestinian Israeli Bereaved Families for Peace.

Vuonna 1995 perustettuun järjestöön on liittynyt yhteensä yli 600 perhettä, jotka ovat menettäneet omaisiaan Israel–Palestiina-konfliktissa. Myös jokainen videolla esiintyvä on menettänyt perheenjäsenen konfliktille.

Viime viikkojen tapahtumat osoittavat, että videon toive todennäköisesti ei toteudu, päin vastoin. Siitä huolimatta samantyyppisiä aloitteita kaipaisi lisää: aina, kun konflikti kärjistyy, korostetaan osapuolten vastakkainasettelua ja vihamielisyyttä, joka tietysti onkin todellisuutta. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Tavallisten palestiinalaisten ja israelilaisten välillä on ehkä enemmän sovinnonhalua kuin usein tullaan ajatelleeksi.


View on YouTube

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.