Blogit

Life on hold, I choose "play"

Pakolaisuuden arkea kuvataan konkreettisesti videolla, joka kertoo 17-vuotiaan Omarin tarinan tuhansien pakolaisten joukosta Tunisian pakolaisleirillä.

Pakolaisuuden arkea hyvin kuvaavalla videolla esiintyvä 17-vuotias Omar on kokenut paljon. Ikävuosien 13 ja 17 välillä hän on matkannut yli 5000 km paremman elämän toivossa.

Omar pakeni Somalian levottomuuksia Libyaan, jossa hän ehti työskennellä vuoteen 2011 saakka, kunnes sota syttyi myös siellä. Tämän jälkeen hän pakeni Tunisiaan Choucha -pakolaisleirille 5000 muun pakolaisen keskuuteen.

Omar unelmoi pienenä olevansa Somalian presidentti. Nyt hän haaveilee uuden elämän aloittamisesta Euroopassa äitinsä kanssa, joka jäi Somaliaan.

Se, tuleeko Omarista norjalainen vai kenties suomalainen jää nähtäväksi. Varmaa on vain se, että hän ei voi palata kotimaahansa Somaliaan tai Libyaan eikä jäädä Tunisiaan.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.