Blogit

Konfliktivalokuvan todellisuus ja kuvaajan vaikutusvalta

Kuvankäsittely ei ole ainoa tapa, jolla valokuvaaja vaikuttaa levittämäänsä visuaaliseen todellisuuteen. Itä-Jerusalemissa kuvattu video näyttää, miten monet konfliktivalokuvat ovat tarkoitushakuisia, tietenkin sopivasti rajattuja tai jopa lavastettuja.

Italialaisen valokuvaajan Ruben Salvadorin projekti pakottaa ihmiset pohtimaan paitsi näkemänsä valokuvan todenmukaisuutta myös valokuvaajan osallisuutta konflikteihin.

"Kameran takana on ihmisiä, jotka eivät ole näkymättömiä. He osallistuvat tapahtumiin, joita kuvaavat, ja heillä on rooli konfliktissa", Salvadori tiivistää.

P.S. Italialaisittain tämä voi olla erityisen mielenkiintoista nyt, kun Rooman viikonloppuisista M15-mielenosoituksista levisi savunkatkuisia mellakkakuvia maailmalle. Kuinka monen ulkopuolisen mieliin jää valtava enemmistö, eli kymmenettuhannet rauhanomaiset mielenosoittajat? Tylsät osat on helppo rajata pois.

Photojournalism Behind the Scenes [ITA-ENG subs] from Ruben Salvadori on Vimeo.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.