Blogit

Happikato leviää Talvivaaran lähijärvissä

Talvivaaran kaivoksen lähijärvien tila on heikentymässä, kun pohjan happikatoalueet laajenevat.

Talvivaaran kaivosta ja erityisesti sen aiheuttamia ympäristöongelmia on käsitelty runsaasti julkisuudessa. Ensiksi kerrottiin mädän kananmunan hajun leviämisestä, myöhemmin kaivoksen päästöistä sen lähialueen vesistöihin.

Kainuun ELY-keskuksen mukaan kaivos on jo pahoin pilannut neljä järveä. Naapurimaakunta Pohjois-Savon ELY-keskus on myös vahvistanut, että kaivoksen vaikutukset ulottuvat yli sadan kilometrin päähän kaivoksesta.

Suomen Luonto ylläpitää blogia, jossa seurataan Talvivaaran ympäristövaikutuksia. Tätä kirjoitettaessa tuorein blogimerkintä kertoo kaivoksen lähialueella sijaitsevalle Kivijärvelle tehdystä näytteenottomatkasta.

Suomen Luonnon, Suomen luonnonsuojeluliiton sekä kahden Itä-Suomen yliopiston dosentin tekemät kokeet paljastavat, että Kivijärven pohja on hapeton, koska keväällä ei ole tapahtunut veden kiertoa. Nyt pohjaa peittää musta, eloton lieju.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.