Blogit

Halvan banaanin "salaisuus"

Kansainvälisen kuluttajajärjestö Consumers Internationalin ja Saksan Oxfamin lyhytanimaatio Bitter Bananas kertoo tiivistetysti, mikä on banaanin halvan hinnan takana.

Vuodenajasta riippumatta lähes jokaisen kaupan hedelmätiskiltä löytää banaaneja, ja niitä ostetaan. Ovathan banaanit terveellisiä ja useimpien mielestä hyvänmakuisia.

Mutta takuuvarmasti hedelmätiskin banaanit ovat edullisia, vaikka ne tuodaan Eurooppaan kaukaisista maista, kuten Costa Rica, Ecuador tai Kolumbia.

Kansainvälisen kuluttajajärjestö Consumers Internationalin ja Saksan Oxfamin lyhytanimaatio Bitter Bananas kertoo tiivistetysti, mikä on banaanin halvan hinnan "salaisuus".

Animaatio liittyy järjestöjen kampanjaan kauppojen alihankintaketjujen läpinäkyvyyden lisäämiseen. Asiakkaalla on oikeus tietää, millaisissa oloissa banaanit on viljelty, on kampanjan pääviesti.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.