Blogit

Ahneudellakin pitäisi olla rajansa

Laittoman Migronin siirtokunnan asukkaat varastivat ensiksi maat palestiinalaisilta ja nyt heidän evakuointinsa maksetaan valtion varoista.

Israelilainen Haaretz kirjoittaa laittoman Migronin siirtokunnan häädöstä. Maan korkeimman oikeuden päätöksen mukaan siirtokunnan asukkaat, kaikkiaan 17 perhettä, on evakuoitava lähipäivien kuluessa.

Evakuoinnista on kiistelty pitkään ja sen vauhdittamiseksi siirtokuntalaisille on luvassa taloudellisia etuja. Perhettä kohti korvaus on 660 000 Israelin shekeliä, mikä tekee noin 131 000 euroa.

Israelilaisen Peace Now -järjestön mukaan parlamentti Knesset hyväksyi evakuointikorvaukset tehtyään sitä ennen budjettileikkauksia. Peace Now on myös julkaissut tarkan erittelyn Migronin asukkaiden korvauksista.

Kaiken huippu kuitenkin on se, että Migronin siirtokunnan maa-alueet varastettiin palestiinalaisilta. Nyt varkaus palkitaan valtion varoista.

Sanotaan, ettei hullu ole se, joka pyytää vaan se, joka suostuu maksamaan. Mutta kai ahneudellakin pitäisi joku raja olla?

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.