YK kampanjoi kiihkoilua vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK kampanjoi kiihkoilua vastaan

Koulutus on avainasemassa suvaitsevaisuutta edistävässä kampanjassa. Koulutuksen voima näkyy siinä, miten ääriliikkeet taistelevat sitä vastaan, sanoo pääsihteeri Ban Ki-moon.

(IPS) -- Koulutus on avainasemassa suvaitsevaisuutta edistävässä kampanjassa, joka käynnistetään YK:n yleiskokouksessa syyskuun jälkipuoliskolla.

"Koulutuksen voima näkyy siinä, miten ääriliikkeet taistelevat sitä vastaan", sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Hän muistuttaa, että Pakistanissa yritettiin murhata tyttöjen koulutuksen puolustaja Malala Yousufzai, Nigeriassa on siepattu yli 200 koulutyttöä ja opiskelijat ovat olleet hyökkäysten kohteena muuallakin.

YK hyväksyy syyskuussa toimintasuunnitelman väkivaltaista kiihkoilua vastaan ja perustaa sen tueksi neuvoa-antavan paneelin eri uskontokuntien edustajista.

Kampanjaan on valittu yli sadan ehdokkaan joukosta kymmenen nuorten suunnittelemaa projektia eri puolilta maailmaa. Ne liittyvät muun muassa homofobian torjuntaan Intiassa ja Meksikossa ja vesikiistojen ratkaisuun etnisesti tulenarassa Burundissa.

Uskontojen välistä harmoniaa pyritään vahvistamaan Pakistanissa ja siirtolaisten hyväksyntää Etelä-Afrikassa. Saksassa parannetaan musliminaisten työnsaantimahdollisuuksia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia