Vuoden kotoutumisteko -tunnustus leikkipuistojen ja kielenopiskelun yhdistäjälle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden kotoutumisteko -tunnustus leikkipuistojen ja kielenopiskelun yhdistäjälle

Suomen Pakolaisapu antaa tunnustuspalkinnon Kotoklubi Kaneli -toiminnalle, joka pyrkii etenkin kotona lapsen kanssa olevien maahanmuuttajavanhempien kotouttamiseen.

Maailmanpyörä Helsingissä

Pakolaisavun vuoden kotouttamisteko -tunnustus menee Helsingin Kotoklubi Kaneli -toiminnalle. Kuva: Miquel Frontera / CC BY-SA 2.0.

Suomen Pakolaisapu on myöntänyt ensimmäisen Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksensa Helsingin kaupungin järjestämälle Kotoklubi Kaneli -toiminnalle.

Kotoklubi Kanelin tarkoituksena on tukea etenkin kotona lapsen kanssa olevien maahanmuuttajien kielen oppimista ja integroitumista.

Vuonna 2016 aloitettua toimintaa järjestetään kaupungin leikkipuistoissa ja perhetaloissa eri puolilla Helsinkiä. Maksuttomissa, kaikille avoimissa ryhmissä opetellaan kieltä toiminnallisesti laulujen ja leikkien kautta.

Pakolaisapu valitsi Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Sen tarkoituksena on kannustaa kotouttamistyötä tekeviä tahoja kehittämään toimintaansa ja jakamaan hyviä käytäntöjä.

Kotoklubi Kaneli sai tunnustuksen järjestön mukaan etenkin siksi, että sen toiminta kohdistetaan pienten lasten vanhemmille.

”Lasta kotona hoitavat vanhemmat eivät ole TE-palveluiden piirissä ja jäävät yleensä siksi syrjään virallisesta kotouttamistoiminnasta. Tämän vuoksi erityisesti he tarvitsevat mahdollisuuksia suomen kielen opetteluun ja kohtaamisiin, joissa kielen harjoittelu on mahdollista”, Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Lisäksi toiminta yhdistää kaikkia kaupunkilaisia. Kotoutuminen ei olekaan vain maahanmuuttajien sopeutumista Suomeen, vaan monensuuntainen prosessi, Pakolaisapu muistuttaa.

”Leikkipuisto on monille pienten lasten vanhemmille merkittävä sosiaalisen kohtaamisen alue. Myös maahan muuttaneille se voi toimia kohtaamispaikkana, joka tarjoaa uusia sosiaalisia suhteita ja näin kannustaa heitä eteenpäin kotoutumispolullaan”, Lehtinen sanoo.

Tunnustus jaetaan tänään Helsingissä. Sen suojelijana toimii työministeri Jari Lindström (sin).

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia