Vuoden Kelpoa kehitystä -palkinto ministeri Lehtomäelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden Kelpoa kehitystä -palkinto ministeri Lehtomäelle

Kehys ry on myöntänyt vuoden 2006 Kelpoa kehitystä -palkinnon Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäelle. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se myönnettiin tunnustuksena työstä EU:n kehityspolitiikan parantamiseksi.

TIEDOTE 5.12.2006 Helsinki

Vuoden Kelpoa kehitystä -palkinto ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäelle

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry on myöntänyt vuoden 2006 Kelpoa kehitystä -palkinnon Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäelle. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se myönnettiin tunnustuksena työstä EU:n kehityspolitiikan parantamiseksi.

Perusteluiden mukaan ministeri Lehtomäki on Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella tuonut ansiokkaasti esille kehityspoliittisen johdonmukaisuuden tarvetta EU-politiikassa. Hän on pyrkinyt EU-tasolla edistämään keskustelua kehityspolitiikan ja muiden politiikkalohkojen välisistä yhteyksistä. Ministeri Lehtomäki on keskittynyt erityisesti kaupan ja kehityksen välisiin kysymyksiin ja Suomen aloitteesta puheenjohtajuuskaudella järjestettiin ensimmäistä kertaa jäsenmaiden kauppa- ja kehitysministereiden yhteiskokous.

”Vahvana palkintokriteerinä on myös se, että ministeri Lehtomäki on tehnyt avoimesti yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan kanssa tapaamalla järjestöjen edustajia ja antamalla panoksensa puheenjohtajuuskaudella järjestettyihin tapahtumiin. Hän on osaltaan vienyt aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan viestejä eteenpäin EU-areenoille”, toteaa Kehys ry:n pääsihteeri Rilli Lappalainen.

Kehitysyhteistyöjärjestöt ovat Suomen puheenjohtajuuskaudella vaatineet politiikkajohdonmukaisuutta parantavien mekanismien ja koordinaation kehittämistä. Tavoitteena on kehityspolitiikan tavoitteiden tehokkaampi sisällyttäminen muihin EU:n ulko- ja sisäpolitiikkoihin niin, että päätökset näillä lohkoilla tukevat kestävää kehitystä ja köyhyyden poistamista.

Pääsihteeri Rilli Lappalainen sekä Kehys ry:n hallituksen edustaja Hilkka Vuorenmaa (Väestöliitto) luovuttivat palkinnon ministeri Lehtomäelle ulkoasiainministeriössä tänään.

”Toivomme, että ministeri jatkaa arvokasta työtä johdonmukaisuuden edistämiseksi EU-politiikassa myös puheenjohtajuuskauden jälkeen. Olemassa olevat hyvät sitoumukset eivät vielä riitä, vaan ne täytyy myös muuttaa todellisuudeksi”, painottaa Lappalainen.

Kehys ry jakaa tästä eteenpäin vuosittain Kelpoa kehitystä -palkinnon henkilölle, yhteisölle tai teolle, joka on vienyt EU:n kehityspolitiikkaa johdonmukaisempaan ja köyhyyden poistamiseen selkeämmin tähtäävään suuntaan. Pal­kin­nolla pyritään myös herättämään keskustelua EU:n merkityksestä voimakkaana globaalina toimijana.

Kehys ry pyrkii edistämään keskustelua EU:n kehityspoliittisista kysymyksistä Suomessa. Lisäksi se tarjoaa tietoa EU:n kehityspolitiikasta ja järjestöjen EU-rahoitusmahdollisuuksista.

Lisätietoja:

Kehys ry:n pääsihteeri Rilli Lappalainen, / 050 561 3456

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia