Vuoden globaalikasvatuspalkinnot Kokkolaan ja Espooseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden globaalikasvatuspalkinnot Kokkolaan ja Espooseen

”Globaalikasvatus on rauhantyötä parhaimmillaan”, sanoo espoolaisen Latokasken koulun rehtori Olli-Pekka Hiipakka.

Värikyniä

Opettajat ilman rajoja -verkoston globaalikasvatuspalkinnot jaettiin viikonloppuna. Kuva: Rafael J M Souza / CC BY 2.0.

Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkosto on palkinnut kokkolalaisen opettajan Eeva-Liisa Kiiskilän sekä Espoon Latokasken koulu vuoden globaalikasvatuspalkintojen saajaksi.

Palkinto myönnetään vuosittain globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle sekä oppilaitokselle. Saajat valitsee asiantuntijoiden työryhmä, jossa ovat mukana Opetushallitus, Opettajat ilman rajoja -verkosto sekä järjestöjen kattojärjestö Kepa.

Palkinnonsaajat ovat tehneet aidosta kansainvälisyydestä osan koulunsa toimintaa ja pyrkineet kasvattamaan oppilaitaan toimimaan vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti jatkuvasti muuttuvassa maailmassa, kertoo Kirkon Ulkomaanapu tiedotteessaan.

Palkinnon voittanut Eeva-Liisa Kiiskilä toimii maahanmuuttajaoppilaiden valmistavan luokan opettajana yläkoulussa sekä kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen koordinaattorina Kokkolassa. Hän on juurruttanut globaalikasvatusta Kokkolaan muun muassa Maailmankoulu-globaalikasvatustoiminnan avulla.

Espoon Latokasken koulu puolestaan on kehittänyt monenlaisia tapoja lisätäkseen oppilaiden kansainvälisyysvalmiutta. Koulussa pidetään esimerkiksi kotikielten päivää ja pidetään yhteyttä burkinafasolaiseen kummikouluun.

”Globaalikasvatus on rauhantyötä parhaimmillaan. Ajassa, jossa asenteet ja puheet ovat koventuneet, on tärkeää rakentaa tiedolla ja toiminnalla oikeaa tietoa maista ja kansoista. Epäluulo syntyy tietämättömyydestä, ja koulu on avainroolissa tiedon välittämisessä ja asennekasvatuksessa”, sanoo koulun rehtori Olli-Pekka Hiipakka.

Palkinnot jaettiin viime viikonloppuna Maailman opettajien päivä -seminaarissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia