Uutiset Ympäristöpolitiikka

Viisi Länsi-Afrikan maata kieltää saastuttavan polttoaineen tuonnin Euroopasta

Järjestöraportti paljasti syyskuussa, että Euroopasta viedään Länsi-Afrikkaan satoja kertoja myrkyllisempää polttoainetta kuin Euroopassa edes saa käyttää. Nyt maat ovat saaneet tarpeekseen.
Liikennettä Accrassa Ghanassa. (Kuva: Francisco Anzola / CC BY 2.0)

Viisi Länsi-Afrikan maata on sopinut kieltävänsä Euroopasta tulevan saastuttavan polttoaineen maahantuonnin. Nigeria, Benin, Togo, Ghana ja Norsunluurannikko ottavat käyttöön tiukemmat standardit dieselpolttoaineen rikkipitoisuudesta. Samalla asetetaan päästöstandardit ajoneuvoille.

Asiasta kertoo YK:n ympäristöohjelma Unep, joka on vuosien ajan isännöinyt puhtaampiin polttoaineisiin tähtäävää aloitetta. Sen mukaan päätös parantaa yli 250 miljoonan ihmisen ilmanlaatua.

Polttoaineen rikkipitoisuuden raja säädetään sopimuksessa 50 miljoonasosaan. Euroopassa raja on 20, Nigeriassa tällä hetkellä 3 000 ja Togossa peräti 10 000.

"20 vuoteen Nigeria ei ole pystynyt puuttumaan ajoneuvojen aiheuttamaan saastekriisiin huonojen polttoaineiden maahantuonnin takia. Nyt otamme valtavan askeleen eteenpäin", sanoo Nigerian ympäristöministeri Amina L. Mohamed.

Länsi-Afrikkaan vietävät likaiset polttoaineet nousivat keskusteluun kuluneena syksynä, kun sveitsiläinen järjestö Public Eye paljasti raportissaan, että sveitsiläiset firmat vievät Länsi-Afrikan maihin jopa 378 kertaa rikkipitoisempaa polttoainetta kuin Euroopassa käytetään. Viennin lisäksi ne myös valmistavat "afrikkalaisen laadun" polttoainetta itse sekoittamalla erilaisia kemikaaleja.

Käytäntö on laillinen mutta kyseenalainen saastuttavista polttoaineista syntyvien päästöjen ja terveysongelmien vuoksi.

"Länsi-Afrikka lähettää vahvan viestin siitä, ettei se enää hyväksy likaisia polttoaineita Euroopasta. Niiden päätös osoittaa, että ne asettavat ihmisten terveyden etusijalle", sanoo Erik Solheim, Unepin johtaja.

Unepin mukaan matalammat rikkitasot yhdistettynä uusiin kulkuneuvostandardeihin voivat vähentää liikenteen päästöjä jopa 90 prosenttia.

Ympäristöpolitiikka ympäristösaastuminen Länsi-Afrikka

Lue myös

Brasilian alkuperäisasukkaita osoittamassa Rio de Janeirossa mieltään ja vaatimassa maidensa palauttamista laittomien valtaajien käsistä.
Brasilian alkuperäisasukkaita osoittamassa Rio de Janeirossa mieltään ja vaatimassa maidensa palauttamista laittomien valtaajien käsistä.
(Kuva:
Mario Osava
/
IPS
)

Alkuperäiskansat suojelevat metsää, mutta Brasiliassa se on yhä vaikeampaa

Brasilian alkuperäiskansoille varatut maat ovat Amazonin sademetsän suojelluimpia alueita, mutta viimeisen vuoden aikana metsätuho on kiihtynyt.
Puita
Maapallo menettää vuosittain 10 miljardia puuta.
(Kuva:
Adam Mikiciuk
/
CC BY-NC-ND 2.0
)

Joka vuosi katoaa 10 miljardia puuta – uusi kampanja aikoo pelastaa biljoona puuta

Noin puolet maapallon alkuperäisestä puustosta on kadonnut. Ympäristöjärjestöjen uudessa kampanjassa aiotaan pysäyttää metsäkato seuraavien vuosikymmenten aikana.
Lentokone
Lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat korkeat, mutta biopolttoaineet eivät ole ratkaisu, sanovat järjestöt.
(Kuva:
George Alexander Ishida Newman
/
CC BY 2.0
)

YK:n ilmailujärjestö lisäisi biopolttoaineita lentokoneissa – järjestöt huolissaan vaikutuksista

Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ehdottaa, että lentokoneet lisäisivät biopolttoaineiden käyttöä ”kestävämmän” lentoliikenteen edistämiseksi. Järjestöjen mukaan se vain pahentaisi ympäristöongelmia.

Pääuutiset

Punaisen Ristin sairaala ja työntekijöitä Cox's Bazarissa Bangladeshissa
Suomen ja Norjan Punainen Risti pyörittävät telttasairaalaa Cox's Bazarissa Bangladeshissa. Potilaspaikkoja on 60.(Kuva: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti)

Avun tarve kasvaa päivä päivältä Bangladeshin pakolaisleireillä – ”niin potilaat kuin omaisetkin ovat finaalissa”, kertoo suomalainen sairaanhoitaja

Marja Lantta työskentelee muun muassa keisarileikkauksia hoitavassa SPR:n sairaalassa Bangladeshissa, jonne on paennut tuhansia Myanmarin rohingyoja. ”Kuolleisuustilastot tuntuvat masentavilta, mutta hetkittäin näemme terveitäkin vauvoja, ja silloin koko sairaala iloitsee”, Lantta kertoo.
Apina puussa Virungan kansallispuistossa Kongossa
Ihmisen toiminta uhkaa monia maailman suojelualueita. Kuva Virungan kansallispuistosta Kongon demokraattisesta tasavallasta.(Kuva: Joseph King / CC BY-NC-ND 2.0)

Tutkimus: Kestämätön metsästys ja virkistystoiminta uhkaavat suojelualueita

Rikkaiden ja köyhien maiden suojelualueita kohtaavat erilaiset uhat, summataan tutkimuksessa.
Unkarin parlamenttitalo
Unkari on ryhtynyt koviin otteisiin siirtolaisuutta vastaan. Kuvassa parlamenttitalo Budapestissä.(Kuva: Frank Schmidt / CC BY 2.0)

Unkari haluaa ryhtyä verottamaan ”laitonta maahanmuuttoa” tukevia järjestöjä

Hallitus ehdottaa myös lähestymiskieltoja ihmisille, jotka ovat mukana laittoman siirtolaisuuden avustamisessa.
Naisia maan sisäisten pakolaisten leirillä Kongossa
Kongossa on 4,3 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Kuvassa naisia pakolaisleirillä Pohjois-Kivun maakunnassa.(Kuva: Carlos Ngeleka / UN Women / CC BY-NC-ND 2.0)

Epävakaassa Kongossa tarvitaan kipeästi lisää hätäapua – ”jos emme saa rahoitusta, ihmisiä tulee kuolemaan”

Kongon humanitaarinen tilanne on heikentynyt dramaattisesti, varoittavat avustusjärjestöt. Ne ovat julkaisseet maata varten suurimman hätäapuvetoomuksen koskaan.