Uutiset

Valko-Venäjä jatkaa ihmisoikeuksien vainoa

Ihmisoikeustilanne Valko-Venäjällä on romahtanut Aliaksandr Bialiatskin vangitsemispäätöksen myötä, sanoo Ihmisoikeusliitto.
(Kuva: englishpen / Flickr.com / cc 2.0)

Minskissä 4. elokuuta pidätetyn Ihmisoikeusjärjestöjen kansainvälisen liiton (FIDH) varapuheenjohtaja ja Human Rights Center Viasnan johtaja Aliaksandr Bialiatskin vankeus jatkuu, uutisoi Ihmisoikeusliitto.

Bialiatskin vangitsemisen kestoa pidennettiin syyttäjän päätöksen perusteella 17. elokuuta alkaen kahdella kuukaudella.

FIDH:in mukaan Bialiatski on ollut Valko-Venäjällä julkisen mustamaalauskampanjan kohteena huhtikuusta lähtien. Hänet on esimerkiksi julistettu maan radio-ja televisiokanavilla valtion "ykkösviholliseksi". Bialiatskin pidättäminen on osa Valko-Venäjän joulukuisia presidentinvaaleja seurannutta ihmisoikeustilanteen dramaattista romahtamista.

Lukuisat järjestöt ja hallitukset ovat tuominneet pidätyksen ja ilmaisseet Bialiatskille tukensa. FIDH työskentelee miehen vapauttamiseksi.

Valko-Venäjän demokratia kansalaisoikeudetdemokratia Valko-Venäjä

Lue myös

Valko-Venäjä jatkaa järjestöjen ajojahtia

EU:n avustuksista määrätyt kyseenalaiset maksut uhkaavat kaataa Valko-Venäjän vanhimman ihmisoikeusjärjestön.

Valko-Venäjä hääti hallitusta arvostelleen ihmisoikeusjärjestön

Viasnan johtaja tuomittiin vuosi sitten vankilaan ja nyt viranomaiset sulkivat järjestön toimiston Minskissä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen pitää silmillään kahta kuukuppia.

Kuukautishäpeä rajoittaa naisten elämää ympäri maailman – Tansaniassa rikotaan tabuja kuukupin avulla

Kuukautiset ovat useimmissa kulttuureissa tabu, joka voi aiheuttaa muun muassa hygieniaongelmia ja koulupoissaoloja. Tansanialainen Hyasintha Ntuyeko on käynyt väärien uskomusten kimppuun. Työ on hidasta, sillä maassa on pohdittu jopa sitä, viekö uutuustuote kuukuppi neitsyyden.
Facebook älypuhelimessa

Kohdennetun vaikuttamisen uhrina

Facebook on myöntänyt luovuttaneensa kymmenien miljoonien käyttäjien tiedot Cambridge Analytica -yritykselle. Le monde diplomatique -lehden Suomen päätoimittajan Ari Turusen mukaan paras keino suojautua kyseenalaiselta vaikuttamiselta on tietoisuuden lisääminen. Se taas edellyttää yleissivistyksen arvostamista.
Maanviljelijä maissipellolla

Afrikassa ratkotaan ilmasto-ongelmia uuden teknologian avulla

Suomalaisen Jukka Uosukaisen johtama YK:n teknologiakeskus auttaa kehitysmaita löytämään teknologisia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi. Konsteihin kuuluvat esimerkiksi aurinkoenergia ja maalämpö.
Jalkapallostadion, etualalla ihmisiä rannalla

Ihmisoikeusjärjestö: Maailman johtajien boikotoitava jalkapallon MM-kisojen avajaisia Moskovassa

Venäjä on Syyrian liittolainen, ja siksi valtioiden johtajien ei pitäisi matkustaa jalkapallon MM-kisojen avajaisiin, vaatii Human Rights Watch.