Uutiset

Uusi vuosi vauhdittanee Kuuban nettiyhteyksiä

Ensi vuonna aloitetaan Kuuban ja Venezuelan välisen tietoliikennekaapelin asentaminen meren pohjaan. Uuden kaapelin tiedonsiirtokapasiteetti on 640 gigatavua, mikä tarkoittaa Kuuban tiedonsiirtokap

Ensi vuonna aloitetaan Kuuban ja Venetzuelan välisen tietoliikennekaapelin asentaminen meren pohjaan. Uuden kaapelin tiedonsiirtokapasiteetti on 640 gigatavua, mikä tarkoittaa Kuuban tiedonsiirtokapasiteetin 3000-kertaistumista. Samalla kustannukset pienenevät neljänneksen.

Kuuban nettiyhteydet ovat hitaat ja kalliit koska Yhdysvaltojen kauppasaarron vuoksi Kuuba ei voi käyttää yhdysvaltalaisia tietoliikennekaapeleita. Esimerkiksi Meksikon Cancunista Miamiin kulkeva merikaapeli ohittaa Kuuban vain 32 kilometrin päästä, mutta sitä kuubalaiset eivät voi käyttää.

Aloitteen Kuuban ja Venetzuelan välisen merikaapelin rakentamisesta teki presidentti Hugo Chavez vuonna 2007. Kiina lainoittaa kaapelin asentamisen.

informaatioteknologiainternet VenezuelaKuubaYhdysvallat

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Kädet ja sormenjälkien otto

Nälänhätä, jota ei tullut – nopea reagointi ja käteisapu pelastivat Somalian täydeltä katastrofilta

Nälkäisten määrä on maailmalla kasvanut etenkin viimeaikaisten konfliktien vuoksi, mutta kriisejä onnistutaan myös torjumaan. Yksi esimerkki on Somalia, jossa otettiin viime vuonna oppia vuoden 2011 katastrofaalisista tapahtumista. Nyt kriisiin reagoitiin nopeasti, kertoo Maailman ruokaohjelman Somalian-toimiston johtaja.
Sateenkaaren värisiin sukkiin pukeutuneiden ihmisten jalkoja

Raportti: Hollywood-elokuvissa on sateenkaarihahmoja vain harvoin

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osuus suurten Hollywoodin tuotantoyhtiöiden elokuvissa on vähentynyt, sanoo mediajärjestö Glaad tuoreessa raportissaan. Esimerkiksi Disneyn Kaunotar ja peto läpäisee järjestön sateenkaaritestin, moni muu ei.
Cox's Bazarin pakolaisleiri Bangladeshissa

Amnesty: Rohingyojen aseistettu ryhmä teurasti hinduja Myanmarissa

Myanmarin armeija aloitti elokuussa 2017 etnisen puhdistuksen, jossa 693 000 rohingya-muslimia on ajettu Bangladeshiin. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on löytänyt nyt todisteita siitä, että myös rohingyoita edustava aseellinen ryhmä on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin.
Facebook älypuhelimessa

Kohdennetun vaikuttamisen uhrina

Facebook on myöntänyt luovuttaneensa kymmenien miljoonien käyttäjien tiedot Cambridge Analytica -yritykselle. Le monde diplomatique -lehden Suomen päätoimittajan Ari Turusen mukaan paras keino suojautua kyseenalaiselta vaikuttamiselta on tietoisuuden lisääminen. Se taas edellyttää yleissivistyksen arvostamista.