Uutiset

Työkokeilija tai harjoittelija

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa.

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa järjestösihteeriksi Helsingin toimistolleen. Järjestösihteerin tehtävä on auttaa toimiston töissä sekä tukea järjestön varainhankintaa. Harjoitteluun kuuluvat toimistotyöt laidasta laitaan, kuten nettisivujen päivitykseen, uutiskirjeen toimittamiseen, verkkokauppaan, asiakaspalveluun, postitukseen ja tuotemyyntiin liittyvät tehtävät. Harjoittelijan tulee tarpeen mukaan avustaa myös muissa toimiston töissä, tapahtumien järjestämisessä ja järjestön hankkeisiin ja kampanjoihin liittyvässä työssä. Tarkempi työnkuva ja harjoittelun sisältö sekä kesto räätälöidään valitun harjoittelijan ja sen hetkisten tarpeidemme mukaan.

Odotamme sinulta aktiivista ja reipasta työotetta, kykyä tarttua monenlaisiin tehtäviin sekä kiinnostusta toimia sosiaalisen ja ekologisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Eduksi luetaan kokemus toimistotyöstä, järjestötoiminnasta, varainhankinnasta ja viestinnästä. Tarjoamme monipuolisia tehtäviä, mahdollisuuden tutustua järjestömme toimintaan, mukavan työilmapiirin toimistollamme kauniissa Pauligin huvilassa, Helsingin Töölössä, sekä tekemisen iloa tärkeiden asioiden puolesta. Toimistollamme työskentelee järjestösihteerin lisäksi ilmastokampanjakoordinaattori, globaalikasvatuksen hankekoordinaattori, järjestökoordinaattori sekä mahdollisia muita harjoittelijoita ja vapaaehtoistoimijoita.

Järjestösihteerin töiden toivottu aloittamisajankohta on syyskuussa 2015, mutta se on myös sovittavissa tehtävään valittavan kanssa. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan myöhemmin syksyllä tai talvella, laita hakemus joka tapauksessa.

Harjoittelusta ei makseta palkkaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi CV:n kera viimeistään sunnuntaina 16.8.2015 osoitteeseen: toimisto(at)maanystavat.fi. Viestiin otsikoksi Järjestösihteeri.

Lpisätiedot ja yhteydenotot: puheenjohtajisto: puheenjohtajisto(at)maanystavat.fi. (3.7.–9.8.2015 välisenä aikana)
järjestökoordinaattori: toimisto(at)maanystavat.fi (10.8.–14.8. välisenä aikana)

Maan ystävät

Pääuutiset

Vaatesuunnittelija Mohamed Sinna Cisse valmistaa vaatteiden kankaita väriä kankaiden värjäykseen.
Vaatesuunnittelija Mohamed Sinna Cisse valmistaa värimassaa, jolla vaatekankaat värjätään. Ohjaaja Ndèye Coumba Diop seuraa vierestä ja ohjeistaa.(Kuva: Tidiane Baldé / Naatangue art la)

Kehitysmaiden nuoriso tarvitsee töitä – Senegalissa opiskellaan vaatesuunnittelijoiksi ja sirkustähdiksi

Nuoria on kehitysmaissa enemmän kuin koskaan. Haaste on, löytyykö heille myös töitä. Senegalissa nuoria työllistetään taide- ja kulttuurialalle, jota etenkään vanhemmat eivät yleensä osaa nähdä tulevaisuuden alana.
Protesti asekauppaa vastaan Lontoossa
Suomen lisäksi monet muutkin Euroopan maat myyvät aseita Lähi-itään. Protesti Lontoossa syyskuussa.(Kuva: Alisdare Hickson / CC BY-SA 2.0)

Suomi myi Lähi-itään viime vuonna ennätysmäärän aseita

Lähes kaksi kolmasosaa Suomen sotatuoteviennistä suuntautui viime vuonna Lähi-itään, selviää SaferGloben tilastoista. Rauhanjärjestöjen mielestä trendi on huolestuttava.
Intialainen matonkutoja
Järjestöt laskevat, paljonko esimerkiksi intialaiselle tekstiilityöntekijälle pitäisi maksaa, jotta palkka riittäisi elämiseen.(Kuva: Austin Yoder / CC BY-NC 2.0)

Intialainen matonkutoja tienaa puolet elämiseen riittävästä palkasta

Yrityksiltä vaaditaan usein elämiseen riittävän palkan maksamista kehitysmaiden työntekijöille, mutta kattavaa määritelmää ei ole. Nyt järjestöt yrittävät laskea, minkä verran se voisi eri alueilla olla.
Nainen maissikasan äärellä Tansaniassa
Teresia Oloitai myy maissia Tansanian maasaimarkkinoilla. Tuoreen raportin mukaan köyhyys vähenee Afrikassa hitaasti mutta maatalouden arvo on kasvanut.(Kuva: Morgana Wingard / USAID / CC BY-NC 2.0)

Köyhyys vähenee Afrikassa hitaasti

Kunnollisten työpaikkojen puute hidastaa Afrikassa köyhyyden vähentämistä, selviää raportista.