Uutiset

Työkokeilija tai harjoittelija

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa.

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa järjestösihteeriksi Helsingin toimistolleen. Järjestösihteerin tehtävä on auttaa toimiston töissä sekä tukea järjestön varainhankintaa. Harjoitteluun kuuluvat toimistotyöt laidasta laitaan, kuten nettisivujen päivitykseen, uutiskirjeen toimittamiseen, verkkokauppaan, asiakaspalveluun, postitukseen ja tuotemyyntiin liittyvät tehtävät. Harjoittelijan tulee tarpeen mukaan avustaa myös muissa toimiston töissä, tapahtumien järjestämisessä ja järjestön hankkeisiin ja kampanjoihin liittyvässä työssä. Tarkempi työnkuva ja harjoittelun sisältö sekä kesto räätälöidään valitun harjoittelijan ja sen hetkisten tarpeidemme mukaan.

Odotamme sinulta aktiivista ja reipasta työotetta, kykyä tarttua monenlaisiin tehtäviin sekä kiinnostusta toimia sosiaalisen ja ekologisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Eduksi luetaan kokemus toimistotyöstä, järjestötoiminnasta, varainhankinnasta ja viestinnästä. Tarjoamme monipuolisia tehtäviä, mahdollisuuden tutustua järjestömme toimintaan, mukavan työilmapiirin toimistollamme kauniissa Pauligin huvilassa, Helsingin Töölössä, sekä tekemisen iloa tärkeiden asioiden puolesta. Toimistollamme työskentelee järjestösihteerin lisäksi ilmastokampanjakoordinaattori, globaalikasvatuksen hankekoordinaattori, järjestökoordinaattori sekä mahdollisia muita harjoittelijoita ja vapaaehtoistoimijoita.

Järjestösihteerin töiden toivottu aloittamisajankohta on syyskuussa 2015, mutta se on myös sovittavissa tehtävään valittavan kanssa. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan myöhemmin syksyllä tai talvella, laita hakemus joka tapauksessa.

Harjoittelusta ei makseta palkkaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi CV:n kera viimeistään sunnuntaina 16.8.2015 osoitteeseen: toimisto(at)maanystavat.fi. Viestiin otsikoksi Järjestösihteeri.

Lpisätiedot ja yhteydenotot: puheenjohtajisto: puheenjohtajisto(at)maanystavat.fi. (3.7.–9.8.2015 välisenä aikana)
järjestökoordinaattori: toimisto(at)maanystavat.fi (10.8.–14.8. välisenä aikana)

Maan ystävät

Pääuutiset

Punaisen Ristin sairaala ja työntekijöitä Cox's Bazarissa Bangladeshissa
Suomen ja Norjan Punainen Risti pyörittävät telttasairaalaa Cox's Bazarissa Bangladeshissa. Potilaspaikkoja on 60.(Kuva: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti)

Avun tarve kasvaa päivä päivältä Bangladeshin pakolaisleireillä – ”niin potilaat kuin omaisetkin ovat finaalissa”, kertoo suomalainen sairaanhoitaja

Marja Lantta työskentelee muun muassa keisarileikkauksia hoitavassa SPR:n sairaalassa Bangladeshissa, jonne on paennut tuhansia Myanmarin rohingyoja. ”Kuolleisuustilastot tuntuvat masentavilta, mutta hetkittäin näemme terveitäkin vauvoja, ja silloin koko sairaala iloitsee”, Lantta kertoo.
Rohingya-pakolaisia leirillä Bangladeshissa
Bangladeshiin on paennut satoja tuhansia rohingyoja. Kuva Kutupalongin leiriltä läheltä Cox's Bazarin kaupunkia.(Kuva: Russell Watkins / DFID - UK Department for International Development / CC BY 2.0)

Rohingyojen paluu Myanmariin viivästyy

Rohingya-pakolaisten palauttamisen Myanmariin piti alkaa tänään, mutta Bangladesh on lykännyt prosessia. Rohingyojen ja ihmisoikeusjärjestöjen mukaan monen asian pitää vielä muuttua, ennen kuin he voivat palata.
Naisia ja lapsia terveysklinikan odotushuoneessa
Taloustieteilijät suhtautuvat kriittisesti yksityisen sektorin rooliin terveyspalveluiden tuottajana. Kuvassa Foune Kouyate lapsensa Kadidia Goulibalyn kanssa rokotejonossa terveysklinikalla Malin Bamakossa.(Kuva: Dominic Chavez / World Bank / CC BY-NC-ND 2.0)

Yksityinen raha hämmentää maailman sotesoppaa

Yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö terveydenhuollossa ei kestä kriittistä tarkastelua. Malli vaarantaa YK:n kehitystavoitteiden keskeiset periaatteet, kirjoittavat taloustieteilijät Jomo Kwame Sundaram ja Anis Chowdhury.
Rakennustyöläinen työmaalla Liberiassa
Kunnon työtä on yhä vaikea löytää, sanoo ILO. Kuvassa rakennustyöläinen ebolahoitoyksikön työmaalla Liberian Monroviassa vuonna 2014.(Kuva: Morgana Wingard / UNDP)

Raportti: Yli 300 miljoonaa työntekijää elää äärimmäisessä köyhyydessä

Työ ei aina tuo toimeentuloa, osoittaa Kansainvälisen työjärjestön tuore raportti.