Tuulienergiasta tulossa fossiilisia halvempaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tuulienergiasta tulossa fossiilisia halvempaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan uusiutuva energia on Australiassa halvempaa kuin uusissa hiili- ja kaasulaitoksissa tuotettu sähkö.

Tuulienergia saattaa nykypäivänä olla jopa halvempaa kuin fossiilisilla polttoaineilla tuotettu energia. Konsulttiyritys Bloomberg New Energy Finance BNEF:n tekemässä tutkimuksessa tuulienergian todettiin olevan Australiassa halvelmpaa kuin uusissa kaasu- tai hiilivoimalassa tuotettu energia.

Fossiilisien polttoaineiden hinta on suuri johtuen paljolti maan hiiliverosta. Selvityksen mukaan tuulienergia oli kuitenkin fossiilisia polttoaineita halvempaa myös silloin, kun päästöveroja ei huomioitu, BNEF kertoo.

BNEF:n toimitusjohtaja Michael Liebreichin mielestä ajatus siitä, että fossiiliset polttoaineet ovat halpoja ja uusiutuva energia on kallista on vanhentunut. "Se, että tuulivoima on halvempaa kuin hiili ja kaasu maassa, jossa on maailman parhaat fossiilisten polttoaineiden resurssit, on osoitus taloudellisten energiajärjestelmien kääntymisestä päälaelleen" Liebreich sanoo.

BNEF:n tutkimuksen mukaan vuodesta 2011 lähtien tuulienergian kustannukset ovat laskeneet 10 prosenttia ja aurinkosähkön 29 prosenttia. Vastaavasti fossiiliset polttoaineet ovat kallistuneet.

Maailmanlaajuisesti tuulivoiman kapasiteetti kasvoi GWEC:n mukaan viime vuonna lähes 20 prosenttia. Kasvu johtui erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen panostuksesta tuulivoimaan, mutta myös Euroopassa ja Aasiassa tuulivoima on jatkanut kasvuaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia