Turvallisuusjoukot luovat pelkoa Norsunluurannikolla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Turvallisuusjoukot luovat pelkoa Norsunluurannikolla

Aseistettujen joukkojen aiheuttama pelon ilmapiiri estää pakolaisia palaamasta koteihinsa.

Norsunluurannikon hallituksen turvallisuusjoukot (FCRI) ja valtion tukemat puolisotilaalliset joukot levittävät vielä konfliktin päättymisen jälkeenkin pelkoa maan väestön keskuudessa, selviää ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportista. Pelon ilmapiiri yhdessä puutteellisten perustarpeiden kanssa tekee levottomuuksia paenneiden kotiinpaluusta haastavaa.

Amnestyn mukaan vain harvat väkivaltaisuuksia paenneista ovat uskaltaneet palata alueelle, jonka kaduilla aseistautuneet joukot liikkuvat moottoripyörineen. FCRI:n etnisesti kohdennettujen murhien ja hyökkäysten luoma pelon ilmapiiri estää pakolaisia jättämästä väliaikaisten leirien suhteellisen turvalliset olosuhteet.

Erityisen alttiita joukkojen hyökkäyksille ovat nuoret, fyysisesti hyväkuntoinen miehet, jotka hyökkääjät olettavat entisen presidentin Laurent Gbagbon kannattajajoukkojen jäseniksi.

Norsunluurannikon pakolaisten kotiinpaluuta vaikeuttaa myös pula perustarpeista, kuten ruoasta, puhtaasta juomavedestä, kotitaloustarvikkeista ja terveydenhuollosta, raportoi Punainen Risti. Sen lisäksi, että konflikti tuhosi ihmisten omaisuuden ja häiritsi maataloustuotantoa, hajotti se myös useita perheitä. Tällä hetkellä avustusjärjestöt tekevätkin alueella töitä, jotta kaikki konfliktissa perheestään eroon joutuneet lapset löytäisivät vanhempansa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia