Turistivirrat kasvaneet ennätystahtia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Turistivirrat kasvaneet ennätystahtia

YK:n turismijärjestön mukaan muun muassa venäläisten ja kiinalaisten matkoillaan käyttämällä rahalla on maailmantaloutta elvyttävä vaikutus.

Kansainvälinen turismi kasvoi ennätyslukemiin vuonna 2013, kun vuoden yhdeksänä ensimmäisenä kuukautena tilastoitiin viisi prosenttia enemmän turisteja viime vuoteen verrattuna, raportoi YK:n turismijärjestö UNWTO. Samalla turismista saatavat tulot ovat lisääntyneet huomattavasti suosituimmissa matkakohteissa.

Viime vuoteen verrattuna matkailuvirrat ovat lisääntyneet kuusi prosenttia Euroopan, Aasian ja Tyynenmeren alueen ja viisi prosenttia Afrikan kohteissa. Kaikkiaan tarkastellulla ajanjaksolla matkalle lähti 845 miljoonaa ihmistä ympäri maailman.

"Yli odotusten kasvanut kansainvälinen turismi tukee talouskasvua niin kehittyneissä kuin kehittyvissä talouksissa ja tuottaa paljon kaivattuja työpaikkoja, lisää BKT:ta ja parantaa maksutasetta", UNWTO:n pääsihteeri Taleb Rifai toteaa.

UNWTO:n mukaan erityisesti venäläis- ja kiinalaisturistien matkoillaan käyttämän rahan määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Maat olivat jo viime vuonna suurimpien matkailun lähtömaiden joukossa, ja niistä lähtevät turistit veivät maailmalle vuoden aikana yhteensä yli 100 miljardia euroa.

Myös Maailmanpankki näkee nopeasti kasvaneessa turismissa mahdollisuuksia kehittää taloutta globaalissa etelässä.

Järjestön aiemmin syksyllä ilmestyneen raportin mukaan Saharan eteläpuoleiseen Afrikkaan kohdistunut turismi on nelinkertaistunut 1990-lukuun verrattuna ja viime vuonna turismista saadut tulot vastasivat jo lähes kolmea prosenttia koko alueen bruttokansantuotteesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia