Tulvat saattavat lykätä Myanmarin odotettuja vaaleja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulvat saattavat lykätä Myanmarin odotettuja vaaleja

Vaalit olisivat ensimmäiset täysin vapaat 25 vuoteen, mutta vaalikomitea ehdottaa niiden siirtämistä maata kurittavien tulvien vuoksi.

Myanmarin marraskuulle suunnitellut yleisvaalit saattavat lykkääntyä maan vaikean tulvatilanteen vuoksi. Maan vaalikomitea kysyi tänään maan pääpuolueiden mielipidettä siitä, lykätäänkö vaaleja tulvien vuoksi, kertovat kansainväliset uutismediat.

Vaalien siirtäminen saattaisi olla isku maan demokratiakehitykselle, sillä vaalit olisivat ensimmäiset reilut ja vapaat vaalit 25 vuoteen. Niiden voittajaksi on uumoiltu pitkään poliittisessa vankeudessa viruneen Aung San Suu Kyin demokratiapuoluetta.

Sotilasjuntan vallassa ollut Myanmar on alkanut avautua vasta viime vuosina ja alkanut samalla vetää myös ulkomaiden apua ja investointeja. Uutistoimisto Reutersin mukaan vaalien lykkääminen saattaisikin nostaa esiin kysymyksiä siitä, pystyykö junttaa osittain yhä edustava valtapuolue hyväksymään vaalituloksen.

Demokratiapuoluetta lukuun ottamatta useimmat puolueet kannattavat vaalien lykkäystä. Päätöksestä on määrä ilmoittaa lähipäivinä, kertoo Guardian-lehti.

Myanmarin viime kuukausien tulvissa on kuollut yli sata ihmistä ja 1,6 miljoonaa on joutunut pakenemaan. Kyseessä on pahin luonnonkatastrofi sitten vuoden 2008 hirmumyrsky Nargisin. Maata kurittavat myös etniset konfliktit.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia