Toivo rauhasta häämöttää Kolumbiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Toivo rauhasta häämöttää Kolumbiassa

Hallituksen ja FARC-sissien on määrä aloittaa tänään Norjassa suorat rauhanneuvottelut ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Kolumbian hallituksen ja sitä vastaan taistelevien FARC-sissien on määrä aloittaa suorat rauhanneuvottelut tänään ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Neuvottelut pidetään Norjassa.

BBC:n siteeraaman hallituksen pääneuvottelijan Humberto de la Callen mukaan hallitus on maltillisen optimistinen, mutta ei halua luoda vääriä odotuksia.

FARC on Kolumbian suurin ja vanhin sissiryhmä, ja se on taistellut hallitusta vastaan vuodesta 1964 asti. Alun perin sen tarkoituksena oli perustaa marxilainen hallinto, mutta viime vuosina kyse on ollut enemmän huumekaupasta.

Konfliktin vuoksi yli neljä miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan maan sisällä. Tuhansia on kuollut, kadonnut, kaapattu tai joutunut seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Usein rikkomuksista ei ole rangaistu ketään.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch muistutti neuvottelujen alla, että pysyvä rauha Kolumbiassa saavutetaan vain uhrien oikeudet takaamalla. Järjestön mukaan väärinkäytökset vain pahenevat, jos mahdollisessa sopimuksessa jätetään rikkomukset huomiotta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia