Talvi uhkaa Lähi-idän lapsia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Talvi uhkaa Lähi-idän lapsia

Lähi-idässä on Irakin ja Syyrian sotien seurauksena miljoonia pakolaisia. Monella ei ole keinoja suojautua talvelta, varoittaa Unicef.

Syyrialaisten pakolaisten asumus Libanonissa.

Moni pakolainen ei pysty suojautumaan talvelta. Syyrialaisten pakolaisten asumus Libanonissa. Kuva: Russell Watkins / DFID / CC BY 2.0.

Noin 1,5 miljoonaa lasta on vaarassa jäädä ilman suojaa talvelta Lähi-idässä, varoittaa YK:n lastenjärjestö Unicef. Järjestöltä puuttuu tällä hetkellä 60 miljoonaa dollaria eli noin 52 miljoonaa euroa varoista, jotka tarvittaisiin avun toimittamiseen.

Lähi-idässä on etenkin Syyrian ja Irakin sotien takia miljoonia pakolaisia maiden sisällä ja naapurimaissa. Vuosia kestäneen pakolaisuuden vuoksi monella on vain vähän mahdollisuuksia suojautua omin neuvoin.

”Lasten terveystilanne on heikko ruuanpuutteen, vähäisen terveydenhoidon ja pakolaisuuden seurauksena. Hypotermia ja hengitystieinfektiot ovat todellinen riski, ja jos lapset eivät saa hoitoa, he kuolevat”, sanoo UNICEFin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan aluejohtaja Geert Cappelaere tiedotteessa.

Unicef toimittaa alueelle tällä hetkellä perinteisiä talvitarvikkeita, kuten lämpimiä vaatteita ja huopia. Se on kuitenkin saanut kerättyä vasta viidenneksen tarvitsemastaan noin 63 miljoonan euron summasta.

Lämpötila voi Lähi-idässä laskea pakkaselle talven aikana. Rankka talvimyrsky koetteli aluetta vuonna 2013, jolloin miljoonat ihmiset olivat hengenvaarassa poikkeuksellisten sääolojen vuoksi, Unicef muistuttaa. Kylmä talvi uhkaa myös esimerkiksi koulutusta, sillä mikäli kouluja ei pidetä lämpiminä, lapset saattavat keskeyttää koulun.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia