Suomi lisää apua unohdettujen kriisien uhreille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi lisää apua unohdettujen kriisien uhreille

"Vuosi on ollut poikkeuksellisen raskas", sanoo kehitysministeri Sirpa Paatero (sd).

Suomi on myöntänyt syksyn humanitaarisen avun varainjaossa 15,7 miljoonaa pahimpiin kriisikohteisiin. Ulkoministeriön mukaan avun tarve ei ole koskaan aiemmin ollut näin suuri.

"Tämä vuosi on ollut poikkeuksellisen raskas niille miljoonille ihmisille, jotka ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan ja kärsineet äkillisistä ja pitkäkestoisista kriiseistä epäinhimillisissä oloissa. Myös avustustyöntekijät ja humanitaariset järjestöt ovat joutuneet käyttämään kaikki keinot pystyäkseen vastaamaan kaikkein kriittisimpiin tarpeisiin", sanoo kehitysministeri Sirpa Paatero (sd) ulkoministeriön tiedotteessa.

Myönnetystä summasta lähes 8,3 miljoonaa euroa myönnetään Afrikkaan ja 5,2 miljoonaa Lähi-itään. Apu kanavoidaan muun muassa Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun sekä YK-järjestöjen kautta.

Ministeriön mukaan moni avustuskohteista on vakavasti alirahoitettu ja jäänyt vaille huomiota useiden samaan aikaan käynnissä olevien kriisien vuoksi. Niinpä apua annetaan myös esimerkiksi ebolamaiden ja Syyrian lisäksi unohdettuihin kriiseihin, kuten Jemeniin ja Sahelin alueelle sekä Keski-Afrikan tasavaltaan ja sen naapurimaihin, jotka ovat vastaanottaneet suuret määrät pakolaisia.

Keski-Afrikan tasavallassa on sisällissodan takia YK:n mukaan yli 410 000 maan sisäistä pakolaista, ja 420 000 on paennut maan rajojen ulkopuolelle. Suomi myöntää maalle ja sen naapureille nyt 3,5 miljoonaa euroa.

Uusien apupäätösten vuoksi Suomen tämän vuoden humanitaarinen apu nousee 92,2 miljoonaan euroon. Viime vuonna humanitaarista apua myönnettiin yhteensä 96,3 miljoonaa euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia