Uutiset

Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Keniaan tulvatilanteen helpottamiseksi

Yli 300 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulvia Keniassa.
Kenian Punaisen Ristin auto
SPR lähettää liikkuvan klinikan Keniaan. Maan Punainen Risti on jo aloittanut avustusoperaation. Kuva vuodelta 2017. (Kuva: Alex Wynter / KRCS-Climate Centre) / CC BY-NC 2.0)

Suomen Punainen Risti lähettää kaksi liikkuvaa klinikkaa ja kaksi avustustyöntekijää Keniaan, jossa suurin osa maasta kärsii poikkeuksellisen runsaista sateista ja tulvista.

Paikallisen Punaisen Ristin tueksi lähetettävien liikkuvien klinikoiden on tarkoitus parantaa terveyspalvelujen saatavuutta Madogon piirikunnassa, joka on yksi pahiten kärsineistä alueista. Klinikalla voidaan hoitaa noin 50–100:ta potilasta päivässä. Lisäksi tuetaan lääkehankintoja.

Kenian keskiosissa on satanut poikkeuksellisen runsaasti maaliskuun ja huhtikuun aikana, mikä on aiheuttanut Tana-joen tulvimisen. YK:n katastrofiavun koordinaatiotoimiston mukaan yli 311 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja ainakin 132 on kuollut.

Tuhojen täysi laajuus ei ole vielä selvillä, mutta karjaa on kuollut tuhansittain ja yli 8 000 hehtaaria viljelysmaata on jäänyt veden alle. Kotien, viljelysmaiden, kotieläinten ja muiden elinkeinojen tuhojen lisäksi tulvavesi on rikkonut alueen teitä, kouluja, terveyskeskuksia ja vesipisteitä. Pelkona on myös tartuntatautien leviäminen.

Runsaiden sateiden ennustetaan jatkuvan ainakin vielä parin kuukauden ajan.

avustustyökatastrofiapuluonnonkatastrofit Kenia Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Kädet ja sormenjälkien otto

Nälänhätä, jota ei tullut – nopea reagointi ja käteisapu pelastivat Somalian täydeltä katastrofilta

Nälkäisten määrä on maailmalla kasvanut etenkin viimeaikaisten konfliktien vuoksi, mutta kriisejä onnistutaan myös torjumaan. Yksi esimerkki on Somalia, jossa otettiin viime vuonna oppia vuoden 2011 katastrofaalisista tapahtumista. Nyt kriisiin reagoitiin nopeasti, kertoo Maailman ruokaohjelman Somalian-toimiston johtaja.
Tora Boran vuoret Nangarharissa Afganistanissa

Tutkimus: Vauvantalkki auttaa rahoittamaan Afganistanin Isisiä ja talebaneja

Afganistanin talkkikaivoksilta päätyy talkkia Pakistanin kautta Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan asti. Kansalaisjärjestön selvityksen mukaan monia kaivoksia kontrolloivat Isis ja talebanit.
Risti

Unicef: Turvapaikanhakijalapsia pitää kuulla muissakin kuin uskonasioissa

Maahanmuuttovirasto aikoo kuulla myös alle 12-vuotiaita lapsia, mikäli nämä ovat kristinuskoon kääntyneestä perheestä. Unicefin mukaan tärkeämpää olisi kehittää lasten kuulemista yleensä.