Suomelta lisätukea Syyrian pakolaisnaisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelta lisätukea Syyrian pakolaisnaisille

Rahoilla tarjotaan naisille muun muassa ammattikoulutusta ja ehkäistään perheväkivaltaa.

Suomi myöntää 1,5 miljoonaa euroa lisätukea YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin hankkeeseen Jordaniassa.

Hankkeessa on tähän mennessä perustettu Za'atarin pakolaisleirille kolme naistenkeskusta, jotka tarjoavat naisille ja tytöille turvapaikan lisäksi työmahdollisuuksia, ammattikoulutusta, päivähoitopalveluita, lukutaito-opetusta ja suojaa väkivallalta. Hanke tekee työtä myös leirin miespuolisten johtajien keskuudessa, ja perheväkivalta onkin saatu laskemaan kohderyhmässä 20 prosenttia, ulkoministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Aiemmin Suomi on tukenut hanketta 500 000 eurolla vuonna 2014. Lisätuella ollaan avaamassa keskusta myös Azraqin pakolaisleirille.

Jordaniaan on paennut Syyriasta yhteensä lähes 650 000 ihmistä. UN Womenille myönnettävä tuki on osa 25 miljoonan euron pakettia, jonka pääministeri Juha Sipilä lupasi Syyrian ja sen naapurimaiden tukemiseksi helmikuussa Lontoon kansainvälisessä apulupauskonferenssissa.

Yhteensä ulkoministeriö rahoittaa UN Womenia tänä vuonna noin kymmenellä miljoonalla eurolla ja on yksi sen suurimmista rahoittajamaista. Summa on kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi noin neljä miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2015.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia