Suomelle merkittävä kehitysyhteistyövastuu Tansaniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelle merkittävä kehitysyhteistyövastuu Tansaniassa

Puheenjohtajuus Tansanialle budjettitukea antavien toimijoiden järjestössä siirtyi huhtikuun alussa Suomen valtiolle.

Suomen valtiolle siirtyy merkittävä kehitysyhteistyövastuu Tansaniassa, kun Suomen kaksi vuotta kestävä puheenjohtajuus Tansanialle budjettitukea antavien toimijoiden järjestössä alkoi huhtikuun alussa.

Viime vuonna Tansanian kehityssuunnitelmia tuettiin sen oman budjetin kautta yhteensä 410 miljoonalla eurolla. Tuki on viime vuosina muodostanut noin 40 prosenttia kaikesta Tansaniaan myönnetystä kehitysavusta.

Suomen Tansanian lähetystön mukaan puheenjohtajuus, jonka myötä Suomi edustaa Tansanian hallituksen suuntaan koko budjettitukea antavien maiden ja järjestöjen ryhmää, on sekä iso haaste että mahdollisuus olla kokoaan suurempi vaikuttaja.

"Tansanian voimakas talouskasvu ei ole luonut riittävästi työpaikkoja kasvavalle väestölle. Suomen puheenjohtajuuskaudella pitäisi pystyä keskustelemaan rakentavasti ja avoimesti myös tästä asiasta", Suomen Tansanian-suurlähettiläs Sinikka Antila toteaa.

Euroopan komission viime vuonna julkaiseman evaluaation mukaan budjettituella on parannettu maan peruspalveluja ja talouskasvua, mutta köyhyyden torjuminen ei ole edennyt odotetusti etenkään maaseudulla.

Tansania on Suomen pitkäaikaisen ja tällä hetkellä euromääräisesti suurin kehitysyhteistyökumppani. Viime vuonna Suomi tuki Tansaniaa 27 miljoonalla eurolla, josta 11 miljoonaa euroa oli budjettitukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia