Suomalaiselle kätilölle Florence Nightingale -mitali | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaiselle kätilölle Florence Nightingale -mitali

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea on myöntänyt Hilkka Harekselle tunnustuksen hänen kansainvälisestä työstään sairaanhoitotyössä.

Punaisen ristin kansainvälinen komitea on palkinnut suomalaisen kätilö-terveydenhoitaja Hilkka Hareksen arvostetulla Florence Nightingale-mitalilla.

Mitali on korkein ICRC:n myöntämä tunnustus sairaanhoitotyöstä. Hares on jo 22. suomalainen sairaanhoitaja, jolle tunnustus on myönnetty. 

Komitea perustelee tunnustusta hänen merkittävällä työllään kansainvälisessä sairaanhoitotyössä ja sen kehittämisessä. Valtaosan yli neljäkymmenen vuoden mittaisesta urastaan sairaanhoitoalalla Hares on työskennellyt Etiopiassa, jossa hän on erikoistunut äitien ja lasten terveyskysymyksiin ja kätilöiden kouluttamiseen.

ICRC on myöntänyt Nightingale-mitalia vuodesta 1921 asti joka toinen vuosi.

Tänä vuonna mitali myönnettiin yli 30 sairaanhoidon ammattilaiselle ympäri maailman tunnustuksena poikkeuksellista rohkeudesta ja omistautumisesta haavoittuneiden, sairaiden tai vammaisten hoitamisessa, sekä työstä siviiliuhrien puolesta katastrofi- ja konfliktitilanteissa sekä esimerkillisestä terveydenhuoltotyöstä. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia