Sudanilaisia pakolaisia Suomeen ensi vuonna | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sudanilaisia pakolaisia Suomeen ensi vuonna

Suomen ensi vuoden pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Uutena maana on Sudan, jonka heikentynyt tilanne on lisännyt suojelun tarvetta, sanoo sisäministeriö.

Suomen pakolaiskiintiö vuodelle 2013 on 750 henkeä. Uutena ryhmänä ovat sudanilaiset, joita otetaan Suomeen 150 henkeä, kertoo sisäministeriö.

Sudanin heikentynyt tilanne ja Egyptin poliittiset levottomuudet ovat lisännyt erityisesti Egyptissä olevien sudanilaisten pakolaisten suojelun tarvetta. Suomen päätös ottaa alueelta pakolaisia ensi vuonna perustuu YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n esitykseen.

Muita ryhmiä, joita Suomi vastaanottaa ensi vuonna, ovat afganistanilaiset pakolaiset Iranista, kongolaiset pakolaiset eteläisestä Afrikasta sekä irakilaiset, iranilaiset, afganistanilaiset ja somalialaiset pakolaiset Turkista. Lisäksi Suomi varatuuu sadan hengen vastaanottamiseen hätätapauksessa.

Heinäkuussa UNHCR arvioi, että noin 175 000 ihmistä on paennut konfliktin ja sitä seuranneen ruuan puutteen vuoksi Sudanista Etelä-Sudaniin. Paenneet ovat käytännössä kokonaan humanitaarisen avun varassa. Levottomuuden alueella alkoivat sen jälkeen kun Etelä-Sudan itsenäistyi Sudanista reilu vuosi sitten.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia