Saudi-Arabia teloittaa ennätysvauhtia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabia teloittaa ennätysvauhtia

Alkuvuonna on teloitettu jo 44 ihmistä, neljä kertaa enemmän kuin viime vuonna samassa ajassa, kertoo Amnesty International.

Saudi-Arabiassa on teloitettu alkuvuoden aikana jo 44 ihmistä, neljä kertaa enemmän kuin viime vuonna samassa ajassa, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Viimeisimmät kolme teloitusta tapahtuivat eilisaamuna.

"Saudi-Arabia on ollut jo tähän mennessä yksi eniten teloittavista maista, ja sen toiminta on räikeässä ristiriidassa muun maailman kanssa, jossa suurin osa valtioista on luopunut kuolemanrangaistuksesta lainsäädännön tasolla tai käytännössä", sanoo Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Said Boumedouha järjestön tiedotteessa.

Eilen teloitetut miehet oli tuomittu huumausainerikoksista. Huumet ovat tänä vuonna olleet Amnestyn mukaan syynä noin puoleen teloituksista.

"Viime viikolla YK:n ihmisoikeusneuvoston edessä Saudi-Arabian edustaja väitti, että maa toimeenpanee kuolemanrangaistuksia vain kaikkein vakavimmista rikoksista ja sharia-lain rikkomuksista. Huumerikokset eivät kuitenkaan ole kumpaakaan", Boumedouha korostaa.

Saudi-Arabia on normaalivuosinakin kuulunut viiden eniten teloittavan valtion joukkoon. Yleisin tapa on julkinen mestaus.

Maa on kuulu myös muita ihmisoikeusrikkomuksistaan. Alkuvuodesta se ruoskitutti ihmisoikeusaktivisti Raif Badawin, mikä herätti laajaa kansainvälistä huomiota. Viikoittain tapahtuvaksi määrätty ruoskiminen on toistaiseksi keskeytetty.

Maa on tällä viikolla ajautunut diplomaattiseen kiistaan myös Ruotsin kanssa. Saudi-Arabia veti eilen pois lähettiläänsä Ruotsista ilmeisesti ulkoministeri Margot Wallströmin esittämän ihmisoikeuskritiikin vuoksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia