Saudi-Arabia pidätti mieltään osoittaneita naisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabia pidätti mieltään osoittaneita naisia

Ryhmä rauhanomaisesti mieltään osoittaneita naisia ja lapsia pidätettiin Riyadhissa.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat pidättäneet ryhmän naisia ja lapsia, jotka osoittivat mieltään maan pääkaupungin Riyadhin kadulla noin viikko sitten. Naiset osoittivat mieltään sukulaistensa puolesta, jotka ovat pidätettyinä terrorismiepäilyjen takia, kertoo Amnesty International.

"Saudi-Arabian viranomaiset eivät millään voi oikeuttaa ihmisten pidättämistä jos he ovat vain yksinkertaisesi käyttäneet oikeuttaan sananvapauteen ja kokoontumiseen", sanoo järjestön Lähi-idän ja pohjois-Afrikan ohjelmajohtaja Philip Luther.

Lapset sekä osa naisista vapautettiin seuraavana päivänä heidän allekirjoitettua lupauksen olla osoittamatta mieltään uudestaan. Osaa ryhmästä pidetään edelleen vangittuina, Amnesty kertoo.

Järjestön mukaan maan turvallisuusjoukot ovat hajoittaneet tapauksen jälkeen kaduilla myös pidätettyjen naisten puolesta järjestettyjä protesteja.

Mielenosoittaminen on ollut kiellettyä Saudi Arabiassa arabikevään mellakoista lähtien. Aktivistien toimitaa on yritetty tukahduttaa pidättämällä ja tuomitsemalla mielenosoittajia epäoikeudenmukaisilla oikeudenkäynneillä. Poliisin on myös epäilty pahoinpidelleen aktivisteja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia