Sadankomitean rauhanpalkinto radikalisoitumisen vastaiselle työlle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto radikalisoitumisen vastaiselle työlle

Oululaisyhdistyksen radikalisoitumisen estämiseen tähtäävä hanke saa Sadankomitean rauhanpalkinnon tänä vuonna. Järjestö vaati enemmän tukea ääriajattelun juurisyiden kitkemiseen viranomaisten valtuuksien lisäämisen sijasta.

Kyniä Je suis Charlie -tekstillä

Radikalisoitumisen juurisyihin pitää puuttua paremmin, vaatii Sadankomitea. Kuva: Rob Watling / CC BY-NC-ND 2.0.

Rauhanjärjestö Sadankomitea on myöntänyt tämänvuotisen rauhanpalkintonsa radikalisoitumisen vastaista työtä tekevälle Radinet-hankkeelle tunnustuksena väkivallattomuuden edistämisestä.

Oululaisen Vuolle Setlementti -yhdistyksen hankkeessa kehitetään toimintamallia ihmisille, jotka haluavat tukea irtautuakseen väkivaltaisesta ääriajattelusta ja -toiminnasta. Kohteena ovat radikalisoituneet tai radikalisoitumisen vaarassa olevat henkilöt, jotka saattavat perustella toimintaansa uskonnolla, politiikalla tai ideologialla.

Sadankomitean mukaan terrorismiin ja väkivaltaan ehdotetaan vastaukseksi usein viranomaisten valtuuksien lisäämistä, mutta se ei vaikuta väkivallan juurisyihin. Siksi tukea pitäisikin myöntää enemmän Radinetin kaltaisille aloitteille sekä ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön, se sanoo.

Radinet-hanke käynnistyi vuonna 2016 Raha-automaattiyhdistyksen rahoituksella, ja siinä on mukana myös muun muassa sisäministeriö.

”Tekemämme työ on hyvin arkisia käytännön tekoja, ihmisten kohtaamista ja kuuntelua, heidän huoliensa ja pyrkimystensä tosissaan ottamista ja kannustamista väkivallattomuuteen. Työn juuret ovat kansalaisjärjestöjen vuosikymmenien ajan tekemässä väkivaltatyössä”, kertoo Radinet-hankkeen toiminnasta vastaava Jani Kaisto Sadankomitean tiedotteessa.

Sadankomitea myöntää vuosittain rauhanpalkintonsa itsenäisyyspäivänä. Viime vuonna palkinnon sai pakolaisten vastaanotossa kunnostautunut Kyyjärven kunta. Tänä vuonna palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanportti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia