Ruokakriisi kärjistyy eteläisessä Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruokakriisi kärjistyy eteläisessä Afrikassa

Esimerkiksi Zimbabwessa on jo pahin ruokapula sitten kriisivuoden 2009.

Miljoonat ihmiset tarvitsevat ruoka-apua eteläisen Afrikan alueella. Vuosiin pahin kuivuus on pilannut satoja ja pakottanut ihmiset myymään omaisuuttaan, avustusjärjestöt kertovat. Ruuan hinta on nousussa.

Suomen Lähetysseuran mukaan pelkästään Namibiassa ja Angolassa alueella noin 2,6 miljoonaa ihmistä elää nälkäkriisin keskellä. Namibiassa viljantuotanto on pudonnut lähes puoleen viimevuotisesta, ja alle 5-vuotiaiden aliravitsemus on jo lisääntynyt.

Ihmiset ovat jo joutuneet myymään omaisuuttaan ja jättämään aterioita väliin. Koulunkäynti on vähentynyt paikoin kuivuuden seurauksena, ja myös vedestä on pulaa, kertoo YK:n lastenjärjestö UNICEF.

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP on huolissaan myös Zimbabwesta, jossa 2,2 miljoonaa ihmistä eli neljännes maaseudun väestöstä tarvitsee apua ennen ensi vuoden alussa tapahtuvaa sadonkorjuuta. Taustalla ovat WFP:n mukaan huonot sääolosuhteet sekä esimerkiksi siementen ja lannoitteiden korkeat hinnat. Tilanne on pahin sitten vuoden 2009, jolloin maassa kärsittiin vakavasta inflaatiosta ja koleraepidemiasta.

Malawissa puolestaan on arvioitu, että 1,5 miljoonaa ihmistä, lähes 10 prosenttia maan väestöstä, tarvitsee lähikuukausina ruoka-apua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia